Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

DRI: Od 10 preporuka dvije nijesu realizovane

DRI je izvršila kontrolu realizacije preporuka datih u Izvještaju DRI o reviziji završnog računa Budžeta Opštine Berane za 2017.godinu

Opština Berane od 10 datih preporuka u Izvještaju o reviziji završnog računa Budžeta Opštine Berane za 2017. godinu realizovala je 4 preporuke, 4 preporuke djelimično, dok 2 preporuke nijesu realizovane. Preporuka koja se odnosi na Ministarstvo finansija nije sprovedena, saopšteno je iz Državne revizorske institucije (DRI).

Berane

DRI je izvršila kontrolu realizacije preporuka datih u Izvještaju DRI o reviziji završnog računa Budžeta Opštine Berane za 2017.godinu.

“Opština Berane je u roku dostavila Plan aktivnosti za sprovođenje preporuka DRI, kao i Izvještaj o realizaciji Plana aktivnosti za sprovođenje preporuka iz Konačnog izvještaja o reviziji završnog računa Budžeta Opštine Berane za 2017. godinu”, navodi se u saopštenju.

U Konačnom izvještaju o reviziji završnog računa Budžeta Opštine Berane za 2017. godinu je dato 11 preporuka, od kojih se deset odnose na Opštinu, a jedna preporuka se odnosi na Ministarstvo finansija.

“Kontrolom, pregledom i provjerom tačnosti navoda iz dostavljenog Izvještaja, utvrđeno je da je Opština Berane od 10 datih preporuka u Izvještaju realizovala 4 preporuke, 4 preporuke djelimično, dok 2 preporuke nijesu realizovane. Preporuka koja se odnosi na drugi državni organ – Ministarstvo finansija nije sprovedena”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve