Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Drakić u posjeti kompaniji ”Donator”: Sastanak prilika za upoznavanje sa radom i izazovima

Kompanija Donator je dobitnica Nagrade Privredne komore za uspješno poslovanje u kategoriji srednjih i velikih privrednih društava

Predsjednica Privredne komore Crne Gore dr Nina Drakić, sa saradnicima, započela je seriju posjeta laureatima godišnje Nagrade ove asocijacije, obilaskom kompanije Donator i razgovorom sa vlasnicima Zoranom Bulatovićem i Draganom Janjevićem.

U razgovorima su učestovali i potpredsjednik Privredne komore Nikola Vujović i sekretarka Odbora udruženja trgovine Milica Lazarević.

Kompanija Donator je dobitnica Nagrade Privredne komore za uspješno poslovanje u kategoriji srednjih i velikih privrednih društava.

Riječ je, kako je saopšteno iz PKCG, o privrednom subjektu koji uspješno radi već više od tri decenije. Kompanija posjeduje, između ostalog, dva lanca maloprodajnih objekata Kids` Land i OVS Kids, zastupa i distribuira preko 20 vrhunskih svjetskih brendova, a zapošljava više od 300 radnika.

“Vaša nagrada ima poseban značaj jer je ostvarena u kategoriji srednjih i velikih preduzeća. Čestitam vam na svemu što radite već 31 godinu. Ovaj sastanak predstavlja priliku da se bliže upoznamo sa radom vaše kompanije, ali i sa izazovima koje ćemo nastojati da riješimo kroz komunikaciju sa donosiocima odluka”, kazala je Drakić.

Sagovornici su se saglasili da su među najvećim izazovima nedostaci kadrova, planske dokumentacije, podsticaja na lokalnom i državnom nivou, zatim nelojalna konkurencija, ali i nedovoljno razumijevanje značaja privatnog sektora u javnosti, konstatovano je.

“Svi treba da poradimo na tome da uklonimo stigmu koja je na privatnicima. Kod nas je privatni sektor izložen brojnim kritikama a posebno profitabilne kompanije. To nije patriotski, jer patriotizam je plaćanje poreza i poštovanje firmi koje doprinose punjenju budžeta i takav odnos se mora se promijeniti. Profit koji je pokretač privatnog sektora omogućava napredak države. U svim zemljama su privatnici ponos države i ona iza njih stoji”, ocijenio je Zoran Bulatović, naglašavajući važnu ulogu Komore u tom nastojanju.

Iz PKCG navode da Dragan Janjević bliže je predstavio kompaniju i njen istorijat od skromnih početaka do liderske pozicije na tržištu.

Tokom razgovora, kako je navedeno, bilo je riječi i o neophodnosti suzbijanja sive ekonomije i nelojalne konkurencije, kao i uspostavljanja strože poreske discipline.

Navodi se da nakon sastanka u logističkom centru kompanije Donator, u naselju Kuće Rakića, predstavnici Komore i njihovi domaćini obišli su Kids’ Land Megastore na Zabjelu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Djule
04.11.2023-22:30 22:30

Jak gost , ahahaha