Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

DOK KLINIČKI CENTAR PUNI NOVINSKE STUPCE AFERAMA: Medicinski direktor KCCG Zoran Terzić prima blizu 5.000 eura mjesečno

Dok za građane i sindikalce stanje u Kliničkom centru nikada nije bilo gore, pojedincima poput Terzića je očigledno svanulo

Medicinski direktor Kliničkog centra Crne Gore Zoran Terzić mjesečno u ovoj ustanovi prima 4.991,03 eura po raznim osnovama, navedeno je u njegovom platnom spisku. Terzić ima startni osnov od 63 eura, za redovan rad prima 1.968,30 eura, za korekciju Plate 106,50 a pripravnost 231,72 eura. Pored toga za dežurstvo od 16 sati kešira 174,96 eura a dežurstvo od 24 sata dodatnih 262,44 eura.

Terzić prima naknadu od 135,85 eura, za doktorat još 127,81 euro, a za subspecijalizaciju 106,51 euro. Pored navedenog, za prekovremeni rad je inkasirao 596,85 eura, a za dopunski rad 352,94 eura. I tu spisku nije kraj. U medicinskom odboru je primio 460,09 eura a za mentorstvo 109,80 eura. Na sve ovo, Terzić je dobio i stimulaciju od 295,25 eura. Ukupno 4.991,03.

Ovakvih zarada se ne bi zastidjeti ni ljekari u mnogo razvijenijim državama svijeta, a da li je naše ljekare u uslovima u kojima se nalazi zdravstvo u Crnoj Gori stid da primaju ovolike mjesečne apanaže, jasno je iz navedenih stavki. Naknade za prekovremeni rad, dvije vrste dežurstava, doktorate, subspecijalizacije i na sve to dodatni stimulansi, prevazilaze budžete najboljih svjetskih bolnica.

O stanju u zdravstvenom sistemu Crne Gore svakodnevno se piše, a katastrofalni uslovi u Kliničkom centru Crne Gore česta su tema medijskih interesovanja, ali i pritužbi građana. Nažalost, i sa smrtnim ishodima.

Ljiljana Brankova Radulović: Višegenracijska tradicija političkog uhljebništva

U Kliničkom centru se sve češće kao krivac za ovakvo stanje spominje direktorica Ljiljana Radulović koja je na ovu funkciju došla po partijskom ključu kao kćerka Branka Radulovića bivšeg poslanika Demokrstskog fronta. Portal Aktuelno je pisao o svim uhljebljenjima članova porodice Branka Radulovića na štetu budžeta države. I zaista, od dolaska na čelno mjesto u Kliničkom centru, afere se samo nižu kao i optužbe za direktorovanje po sistemu “zavadi pa vladaj”.

Ljiljana Radulović je, da podsjetimo, postala direktorica Kliničkog centra Crne Gore, najveće zdravstvene ustanove u državi, nakon 30. avgusta 2020. godine. To je bilo jedno od prvih imenovanja nove vlasti u skladu sa partijskim rasporedom mjesta „po dubini“. I ne samo partijskih, kako je pokazalo iskustvo, već u prvom redu familijarnih zapošljavanja. O trenutnom stanju u Kliničkom centru najbolje svjedoče brojni građani koji se gotovo na dnevnom nivou obraćaju medijima i nadležnim institucijama na tretman u ovoj ustanovi. Najbolji ljekari napuštaju Klinički centar, a situaciju u KCCG najbolje je opisao predsjednik Sindikata slobodnih radnika KCCG-a, Željko Milićević:

“Nepotizam, kumovske veze i esnafske veze uništavaju najveću zdravstvenu ustanovu, tako da slobodno možemo da konstatujemo da stanje u KCCG-u nikada nije bilo gore”, ukazao je Milićević.

I dok za građane i sindikalce stanje u Kliničkom centru nikada nije bilo gore, pojedincima poput Terzića je očigledno svanulo.

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
TeleGencija
04.10.2023-07:24 07:24

Skika kazu govori vise od rijeci…kada vidite ove portrete direktora,jasno je da se radi
TeleGentnim osobama,pa im plata mora biti sa obimom glave i guse…i u KC,a gotovo i ostalim ustanovama,od dolaska tzv apostola i osvjezivaca ,bilo je sijaset povoda za neopozivim ostavkama….Ali,fotelje magnetski privlace,a radnicka metla nikako da proradi.No,dako se neko nadje i organizuje ciscenje ala i zala koji urusavaju sve vrijednosti…

Tara
04.10.2023-10:41 10:41

Sto je najgore..oni su toliko debeli..a i stari..da se nemogu kretati..lijece..samo antidrzavnike..nasim crnogorskim popovima odbijaju termine za lijecenje…Skandal…Radulovic..je najvise kritilovao DPS..a sta on radi..zaposlio je cerku i sina..na najvecim pozicijama..a crnogorce..koji su bili strucno dobri izbacili…

Evidence
04.10.2023-11:52 11:52

Teško onom kojeg ovi liječe.

Nikola
04.10.2023-14:00 14:00

Najbolji su
Za svaku bolest šalju kod privatnika i to je njihova stručnost na čelu sa direktoricom
Kao Terzić koji ne vrijedio 1€ ima dosta kadrova ali ima i onih koji vrjede mnogo više nego su plaćeni

Lea
04.10.2023-16:37 16:37

Davno je pocelo ” napredovanje” , zdravstvene sluzbe ,