Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Dodijeljene Godišnje nagrade CBCG za 2023.

Dobitnicima je nagrade uručila predsjednica Komisije za dodjelu Godišnje nagrade, viceguvernerka CBCG Zorica Kalezić

Povodom Dana Centralne banke Crne Gore, 11. aprila, danas je upriličena svečana dodjela Godišnje nagrade Centralne banke Crne Gore za 2023. iz oblasti bankarstva, monetarne politike i teorije.

Odlukom Komisije, koju su činili činili istaknuti profesori univerziteta iz Crne Gore i regiona, kao i eksperti Centralne banke, nagrada za najbolji doktorski rad dodijeljena je Adrijani Orbović za rad “Tržišni rizici u bankarskom sektoru”.

U kategoriji najbolji master/magistarski rad, kako se navodi u saopštenju, nagradu su ravnopravno podijelile Tanja Mirotić za rad “Makroekonomski model Filipsove krive – studija slučaja Crna Gora” i Vjera Vučković za rad “Analiza modela islamskog bankarstva u regionu MENA”, dok nagrada za najbolji doktorski rad ove godine nije dodijeljena.

Dobitnicima je nagrade uručila predsjednica Komisije za dodjelu Godišnje nagrade, viceguvernerka CBCG Zorica Kalezić.

„Čitajući i analizirajući radove, iz godine u godinu primjećujemo korišćenje sve naprednije literature, upotrebu empirijskih modela i njihovu provjeru, kao i napredne načine testiranja hipoteza. Imajući u vidu da je znanje osnovni stub razvoja svakog društva, Centralna banka Crne Gore nastavlja svoju misiju ulaganja u razvoj naučne misli u Crnoj Gori“, kazala je Kalezić.

Godišnja nagrada CBCG, kako dalje dodaju, ustanovljena je 2007. godine sa ciljem stimulisanja razvoja naučne misli i afirmacije stručnog kadra u Crnoj Gori, a sastoji se od plakete i novčanog iznosa od 2.000 EUR za najbolji diplomski/specijalistički, 3.000 eura za najbolji master/magistarski i 4.000 eura za najbolji doktorski rad.

Iz CBCG navode da od ustanovljenja 2007, Godišnju nagradu dobilo je 49 diplomaca, magistara i doktora nauka.

Povodom Dana CBCG u Muzeju novca na Cetinju održano je predavanje na temu „Uloga i funkcija CBCG“ za učenike prijestoničke Gimnazije.

“Obilježavanje Dana CBCG biće tradicionalno završeno akcijom dobrovoljnog davanja krvi zaposlenih Centralne banke Crne Gore”, poručuju iz CBCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve