Petak, 2 Juna, 2023
Rubrika:

Đurović: Svi trgovački lanci odazvali se akciji STOP INFLACIJI; Bokan: Bilo puno hajke na crnogorske trgovine

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović je saopštio da su se svi trgovački lanci odazvali akciji. Vlasnik Volija Dragan Bokan je naglasio da je bilo puno hajke na crnogorske trgovine

Kampanja STOP INFLACIJI počela je danas i u nju se uključilo šest maloprodajnih lanaca: Voli, Mercator, Laković, Domaća trgovina (Aroma, City, Conto), Franca i Megapromet.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović povodom početka akcije, saopštio je da su se svi trgovački lanci odazvali, dok je vlasnik najvećeg lanca – Volija Dragan Bokan naglasio da je bilo ”puno priče i hajke na crnogorske trgovine”.

“Listu proizvoda smo definisali da bude pokriveno sve. Svi trgovački lanci dali su listu i veću nego što smo tražili. Mislim da je ovo za početak dobar potez. Pratićemo u narednom periodu kako ide akcija”, rekao je ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović, povodom ove akcije.

Na pitanje zašto nema ulja i brašna u korpi, Đurović kaže da je razlog to što su marže na ulje, brašno, šećer i so ranije ograničene.

“To je zakonski ograničeno. Ovo je sada na dobrovoljnoj osnovi u dogovoru. Siguran sam da je ovo samo početak timskog rada Ministastartsva, trgovačkih lanaca i privrede jer, želimo da se dogovaramo”, poručio je Đurović.

Vlasnik Volija Dragan Bokan je povodom početka akcije kazao da je bilo puno priče, a kako kaže i hajke na crnogorske trgovine, ali da su uvijek sarađivali sa izvršnom vlašću.

“Danas smo tu kao što smo i uvijek bili i kada je bila borba sa snabdijevanjem crnogorskog tržišta. Bili smo tu i u periodu koronavirusa. Uvijek smo radili sa izvršnom vlašću, Vladama, i uvijek je crnogorska trgovina bila partner”, istakao je on.

Prema njegovim riječima privrednici i Vlada moraju zajedno raditi na dobrobiti cijele države.

On ističe da su cijene niže nego u kompletnom regionu.

“Tvrdim da ne postoji niti jedna cijena da se za jedan cent podigla, a da to nije reflektovano povećanjem nabavnim cijena ili obavezama prema državi”, rekao je Bokan.

Antiinflaciona korpa formirana je na način da sadrži najmanje po jedan artikal iz svake od 25 vrsta dogovorenih proizvoda u tabeli koja slijedi. Izbor konkretnog artikla iz definisane vrste proizvoda vrši sam trgovac i formira cijenu u skladu sa prethodno postignutim dogovorom sa Ministarstvom ekonomskog razvoja(trgovačka marža u maloprodaji ne treba da bude iznad pet odsto, dok je trgovačka marža u veleprodaji takođe limitirana na pet odsto).

Predviđeno je da nove, snižene cijene u skladu sa dogovorom o “antiinflacionoj korpi”traju do kraja aprila, nakon čega će akcija biti produžena do 1. juna sa mogućnošću zamjene artikala.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mirko
21.03.2023-11:17 11:17

Oce li biti u Cerovo pojeftinjenje

Rovca
21.03.2023-13:17 13:17

Nas sedam osam nista ama nista nekupujemo bez kafu i sećer u ove lance.
Velike cijene a i nije domaće a i daleko su od nasija kuca a od katuna jos dalje.

Cerovac
21.03.2023-13:28 13:28

U vladi su svi (pa i onoj popovskoj) nekao dobro uhljebljeni,koji imaju samo osjecaj za sebe.Ovaj telegentni vlasnik Cerova postao ministar,a da nista (greote,da zaplaces) za sebe ne usicari..,a Cerovo najskuplji u regionu..demagog,trgovac i sa ministarskim
profitom(ugradjuje se dje stigne)

Tanja
21.03.2023-15:31 15:31

Sami sebe apostoli besplatno reklamiraju! Kakva je ovo sprdnja, svaki od ovih lanaca ima akcije nedjeljno, nikakvih popusta od danas nema! Ovo je klasicna prevara!