Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović sa srpskim ministrom o unapređenju ekomoske saradnje

U cilju povećanja atraktivnosti turističke ponude dvije države Đurović je ukazao na mogućnost zajedničkog istupanje na tržištima trećih država

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović ugostio je danas delegaciju Republike Srbije predvođenu Ministrom za unutrašnju i spoljnu trgovinu Republike Srbije Tomislavom Momirovićem.

“Na sastanku su razmatrane mogućnosti za jačanje bilateralnih ekonomskih odnosa i unaprjeđenje robne razmjene između Crne Gore i Srbije”, saopšteno je iz MERT-a.

U cilju povećanja atraktivnosti turističke ponude dvije države Đurović je ukazao na mogućnost zajedničkog istupanje na tržištima trećih država.

“Potvrđena je spremnost za razvoj zajedničkih projekata koji će uticati na unaprijeđenje ekonomskih odnosa dvije države i donijeti konkretne benefite građanima. Posebna pažnja posvećena je uspjehu akcije “Stop inflaciji” u Crnoj Gori, njenim benfitima i doprinosu ekonomiji, koja je u dobroj mjeri bila osnov za pokretanje inicijative “Bolje cene” u Republici Srbiji”, ističe se u saopštenju.

Naglašeno je da se u narednom periodu treba fokusirati na investiranje u infrastrukuru, sa posebnim akcentom na dalju izgradnju auto puta, rekonstrukciju željezničke pruge i razvoj potencijala Luke Bar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve