Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović najavio promjene o neradnoj nedjelji: Određeni broj nedjelja će se raditi

Govoreći o neradnoj nedjelji za trgovine, Đurović najavljuje da će se to vjerovatno mijenjati

Ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović, najavio je da će se mijenjati situacija povodom neradne nedjelje kao i da se, prema njegovim saznanjima, radi o 16 radnih nedjelja tokom godine.

Govoreći o neradnoj nedjelji za trgovine, Đurović najavljuje da će se to vjerovatno mijenjati.

“Informacije koje imamo jeste da je blizu taj dogovor. Da će se planirati određeni broj nedjelja koje će moći da rade. Mislim da se radi o 16 nedjelja tokom godine. Nadam se da ćemo ovo ljeto promijeniti tu situaciju i da će građani moći da kupe i nedjeljom”, rekao je Đurović dodajući da bi se priključili svi trgovački lanci.

Ministar je saopštio da su izuzetno zadovoljni akcijom “Stop inflaciji” i time što je inflacija nakon sedam mjeseci dobila negativan karakter. Najavio je da će se telekomunikacioni operateri priključiti toj akciji.

“Crna Gora u ovom trenutku cijela je obuhvaćena akcijom Stop inflacija i to je onaj pravi rezultat koji smo očekivali”, poručio je on.

Pola potrošačke korpe, kako kaže, čini antiinflaciona korpa.

“Građani sada mogu da kupe puno više proizvoda nego prije”

Đurović je saopštio da trgovci raspolažu sa dovoljnim zalihama.

“Naši trgovci su jedni od najsposobnijih u regionu. U periodu kada je svgudje u svijetu bilo nestašica, naši rafovi su gotovo uvijek bili puni. Imamo žilave preduzetnike i trgove koji su sposobni u svakoj situaciji da se snađu. Nisam čuo da određene robe nedostaj,e što je itekako dobro.

Poručuje da građani sada mogu za određenu sumu novca da “kupe puno više proizvoda nego što su prije mogli”.

“To je informacija koju dobijam od građana širom Crne Gore gdje kažu – ode sa 100 eura i mogu nešto da iznesem iz prodavnice. Što je prije bilo vrlo problematično”, kazao je Đurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve