Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović: Na pravom smo putu ekonomske stabilizacije

On je naveo da je ostvareno 453 miliona eura prihoda od turizma za šest mjeseci, kao i da je suficit budžeta za osam mjeseci iznosio 196 miliona eura

Država bilježi sjajne rezultate na polju ekonomije, ocijenio je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

“43. Vlada se odgovorno ponaša prema građanima Crne Gore i stoga bilježimo sjajne rezultate na polju ekonomije”, napisao je Đurović na Twitteru.

On je naveo da je ostvareno 453 miliona eura prihoda od turizma za šest mjeseci, kao i da je suficit budžeta za osam mjeseci iznosio 196 miliona eura.

“Ekonomija Crne Gore je na pravom putu”, poručio je Đurović.

“Podaci da smo za prvih šest mjeseci od turizma prihodovali 453 miliona eura, da smo oborili rekord u broju noćenja sa preko 2,8 miliona i da imamo punjenje budžeta bolje od planiranog, govori o tome da smo na pravom putu ekonomske stabilizacije. Naš javni dug je u proteklom periodu prelazio i 100 odsto BDP, a danas se na svu sreću približavamo Mastrihtskim standardima i dugu od 62 odsto BDP-a. Svi ovi pokazatelji daju dobru osnovu za dalji razvoj naše ekonomije”, istakao je za Radio Bar i Bar Info ministar Goran Đurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BAJO
04.09.2023-17:58 17:58

Na čemu je ovaj čovjek ? Kao da 620000 ljudi nema oci !

dpero
04.09.2023-22:16 22:16

Milsilis li da smo svi budale kao ti i tvoji na vlasti i glasaci koji vas glasaju??’ Podji avetinjo u samo poslugu i vidi koje su cijene hrane i vidi kolika je inflacija vjerovatno pšreko 30%!!!! A tvoje nebuloze o dobroj ekonomiji okaci macku rep, nema nema proizvodnjue,nema izvoza ,kako mislis da se puni budzet!??? Vi vodite CG u bankrot!!!