Petak, 31 Marta, 2023
Rubrika:

Đurović dočekao prve turiste iz Egipta: Veliki dan za Crnu Goru, otvaramo nova tržišta

Za ovu sezonu planirano je 9 letova (smjene svakog utorka) u periodu od 26.jula- 20.septembra

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović dočekao je na Aerodromu Podgorica prve putnike iz Egipta, na letu nacionalne avio- kompanije To Montenegro iz Kaira.

Riječ je o direktnom redovnom čarter letu koji se realizuje u saradnji sa tur-operatorom Tishoury tours-om iz Kaira i agencijom Montenegro Tourist Service DMC.

Za ovu sezonu planirano je 9 letova (smjene svakog utorka) u periodu od 26.jula- 20.septembra.

“Ovo je veliki dan za Crnu Goru. Zašto? Zato što otvaramo nova tržišta. Pokazala se ispravnom odluka Vlade Crne Gore da oslobodi vize građane Egipta na 90 dana i kao epilog toga imamo prvi od ukupno devet letova koji će se rotacijom odvijati u narednom periodu. Svi avioni su bukirani, popunjeni, nadam se da je ovo samo početak uspješne saradnje i veza Crne Gore i Egipta“, kazao je Đurović.

Na prvom letu iz Kaira među 180 putnika su i 80 najboljih sub-agenata kao i novinari i influenseri iz Egipta koji će u okviru tzv. „FAM trip-a“ u narednim danima boraviti u Crnoj Gori i utiske o prirodnim ljepotama i turističkim potencijalima naše zemlje prenijeti preko medija i društvenih mreža u Egiptu.

“FAM Trip“ je velika priprema i početak promocije Crne Gore na tržištu Egipta, koje broji 103 miliona stanovnika za narednu sezonu, kada se očekuju letovi od maja do oktobra, uz nekoliko sedmičnih rotacija.

Podsjećamo da je Nacionalna avio-kompanija za godinu gotovo utrostručila broj destinacija sa kojima povezuje Crnu Goru. Air Montenegro sada spaja Crnu Goru sa 16 destinacija, računajući i redovne čarter linije. Riječ je o gradovima: Pariz, Nant, Lion, Cirih, Frankfurt, Kopenhagen, Ljubljana, Beograd, Prag, Banja Luka, Istanbul, Tel Aviv, Katovice, Bratislava, Jerevan i Kairo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve