Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Đurović: Crna Gora ima potencijal da privuče još veći broj njemačkih turista

Saradnja sa njemačkom organizacijom ADAC izuzetna prilika za promociju

Saradnja sa njemačkom organizacijom ADAC predstavlja izuzetnu priliku za promociju Crne Gore na zapadnoevropskom tržištu, saopšteno je iz Ministartsva ekonomskog razvoja i turizma.

Kako navode, juče su predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma zajedno sa čelnicima Opštine Herceg Novi ugostili predstavnike turističkog odsjeka njemačke nacionalne auto-moto organizacije ADAC u hotelu Lazure u Meljinama.

Cilj ovog susreta, kako su saopštili iz MERT-a, bio je istražiti mogućnosti saradnje s ADAC-om kako bi se iskoristili njihovi snažni promocijski kanali i približila ponuda Crne Gore turistima s njemačkog i ostalih tržišta zapadne Evrope.

“ADAC, kao njemačka organizacija s čak 21 milion članova i preko 9.000 zaposlenih u različitim oblastima, ima ključnu ulogu u usmeravanju turističkih kretanja svojih članova. Saradnja s ADAC-om omogućava kvalitetnu promociju i vidljivost odabrane destinacije, što predstavlja značajnu priliku za Crnu Goru da povrati svoju poziciju na njemačkom tržištu”, ukazuju u saopštenju.

Goran Đurović, ministar ekonomskog razvoja i turizma, naglašava važnost iskorišćavanja prodajnih kanala koje pruža ADAC kako bi se Crna Gora kvalitetno pozicionirala na njemačkom tržištu.

Iako je broj turista iz Njemačke u porastu, Đurović vjeruje da Crna Gora ima potencijal da privuče još veći broj njemačkih turista.

On navodi primjer Hrvatske koja je kroz aplikaciju i kanale promocije ADAC-a ostvarila značajan rast broja turista iz Njemačke.

“Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma fokusira se na zapadnoevropsko tržište, a ova saradnja pruža izvanrednu priliku koju Crna Gora želi maksimalno iskoristiti”, dodao je.

Sastanak koji je održan takođe je okupio visoke zvaničnike kao što su Stevan Katić, predsjednik Opštine Herceg Novi, Nenad Vitomirović, sekretar za turizam, ekonomski razvoj i investicije, Mitar Kisjelica, sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju, zajedno s predstavnicima ADAC-a, Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma i Ministarstva za kapitalne investicije Crne Gore.

“Ova saradnja s njemačkom organizacijom ADAC predstavlja ključni korak ka jačanju turizma u Crnoj Gori, a poseban naglasak će biti stavljen na razvoj kamperskog turizma”, navode iz MERT-a.

Karlhajnc Jungbek, predsjednik sektora za turizam ADAC-a, izražava zadovoljstvo posjetom Crnoj Gori na preporuku Sergeja Martinova, jednog od vlasnika kompleksa Lazure.

On naglašava da je posjetio Crnu Goru kako bi se upoznao s destinacijom i uložio u turizam.

Jungbek je istakao primjer uspješnog razvoja biznisa i naglasio važnost privatnih kontakata i razmjene informacija. Otvoreno je izrazio svoju podršku u razvoju određenog tipa poslovanja u Crnoj Gori i pohvalio kvalitet usluga na primorju. Posebno je istakao bogatu gastronomsku ponudu i prirodne ljepote zemlje koje privlače turiste.

Ovaj sastanak predstavlja početak plodne saradnje između Crne Gore i ADAC-a, što će pružiti novu perspektivu za turizam i promociju Crne Gore na njemačkom tržištu. Očekuje se da će ova saradnja donijeti brojne benefite za obje strane, stvarajući nove mogućnosti za turistički razvoj i jačanje veza između Crne Gore i zapadnoevropskog tržišta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve