Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Đeljošaj: Na Socijalnom savjetu do kraja mjeseca o uvođenju radne nedjelje

Ministarstvo ekonomskog razvoja spremilo je izmjene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojima je planirano da se ponovo uvede radna nedjelja u trgovinama tokom pet mjeseci sezone

Ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj povukao je s dnevnog reda sjednice Socijalnog savjeta tačku koja se odnosi na uvođenje radne nedjelje. Kako je kazao za TVCG, do kraja mjeseca će biti održana sjednica sa samo tom tačkom dnevnog reda.

Ministarstvo ekonomskog razvoja spremilo je izmjene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojima je planirano da se ponovo uvede radna nedjelja u trgovinama tokom pet mjeseci sezone.

Nakon više od četiri godine građani bi od 1. juna do 31. avgusta, i od 1. decembra do 31. januara opet mogli u kupovinu i nedjeljom.

Prema prijedlogu Ministarstva, nedjeljom bi u svakom gradu radila po jedna prodavnica trgovinskog lanaca u jednoj smjeni, dok bi radno vrijeme tržnih centara bilo od 10 do 18 sati.

Radnici koji budu radili nedjeljom imaće uvećanu dnevnicu 80 odsto i pravo na dodatni slobodan dan.

Takva rješenja prihvatljiva su poslodavcima, a iz Unije slobodnih sindikata su kazali da je inicijativa predstavljena javnosti bez njihovog znanja, te da će ovog puta biti pametniji da traže od Vlade da se izjasni, a onda na Socijalnom savjetu da daju svoje mišljenje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve