Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Davidović: Neprihvatljiva ponuda od 25 miliona eura za Željezaru

Bez dogovora o kupovini Željezare

Sastanak biznismena Miodraga Dake Davidovića sa predstavnicima Toščelika u Ministarstvu ekonomskog razvoja završio je bez dogovora o kupovini nikšićke Željezare.

Kako je nakon sastanka saopštio Davidović, turska kompanija Toščelik traži za Željezaru 25 miliona eura, što je njemu neprihvatljivo.

Smatra da bi ta ponuda bila prihvatljiva za one koji hoće da “režu” fabriku, ali imajući u vidu da on želi da nastavi proizvodnju, onda smatra da to nije isplativo.

Spreman je, kako je rekao, da plati onoliko koliko je izdvojio Toščelik kada je preuzeo Željezaru, a to je 15,1 milion eura.

Davidović traži da se organizuje novi sastanak sa pravim vlasnikom Toščelika.

Nije dobio povratnu informaciju da li će do tog sastanka doći, ali on se nada da hoće jer je dobio uvjerenja da će poziv biti proslijeđen vlasniku firme.

Onlajn sastanku sa predstavnicima turske kompanije prisustvovao je i ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović.

Radnici nikšićke Željezare Tosčelik protestuju u upravnoj zgradi.

Davidović je trenutno jedini zainteresovan za preuzimanje nikšićke fabrike u kojoj je Tosčelik u martu prošle godine obustavio prozvodnju, a onda nedavno i odlučio da otpusti 229 zaposlenih i za rad u budućoj firmi za prodaju metala i rude, kako su preregistrovali Željezaru, ostavi 25 radnika.

Tosčelik, kćerka firma turskog industrijskog giganta Tosjali grupe, imovinu Željezare iz stečaja kupila je 2012. godine za oko 15 miliona eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve