Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Damjanović: Prvi korak novog ministra finansija da pokaže prave bilanse, ne vjerujem u podatke koji su plasirani

Treba da vidimo pravo stanje državne kase, bilanse, šta se isplaćivalo a možda nije smjelo, šta su potencijalne obaveze. Dubinska analiza, koja će biti brza i žestoka, će pokazati pravo stanje finansija, kazao je u razgovoru za Bankar podcast  Aleksandar Damjanović

Novog ministra finansija čeka ozbiljan posao. Mislim da se mora krenuti od definisanja pravih istinskih bilansa, da se vidi pravo stanje finansija. Imam više razloga da ne vjerujem u podatke koji su plasirani, a to je provjerljivo. Šteta što nemamo istinomjer kao što imamo u regionu i našli bi dosta laži. Sa druge strane nervoza uz koju se neko odvaja od funkcije ukazuje da neke stvari izgleda nijesu dovoljno brzo „iščišćene“. Treba da vidimo pravo stanje državne kase, bilanse, šta se isplaćivalo a možda nije smjelo, šta su potencijalne obaveze. Dubinska analiza, koja će biti brza i žestoka, će pokazati pravo stanje finansija, kazao je u razgovoru za Bankar podcast  Aleksandar Damjanović.

Kako je najavio, lično ne bi imao ogradu da sve, bez internih akata prezentuje javnosti u najkraćem roku.

“Da se podvuče crta, da se vidi od čega se počinje i da se vidi da li je sve ovo o čemu pričamo održivo i ima svoj finansijski iskaz”, naveo je Damjanović.

On je kazao da su sve funkcije u ozbiljnoj vladi osjetljive pozicije i vruć krompir, pogotovo u ovakvoj političkoj, ekonomskoj i geopolitičkoj situacij.

“Ko god bude na ministarskoj poziciji, ne smatram da će imati privilegiju, već ozbiljnu obavezu, koju bi svako trebalo da odradi najbolje što može. Niije dobro da imamo vladu koja je izgubila povjerenje, a vrši poslove, pa očekujem da se izbor nove završi brzo i da se jasno vidi da li ta nova vlada ima podršku u parlamentu i da počne da se radi. Ozbljan posao čeka tu vladu”, kazao je Damjanović.

Govoreći o poslu koji je obavljao kao v.d. direktora Uprave prihoda i carina, Damjanović je rekao da ga je za tu poziciju predložila bivša državna sekretarka u Ministarstvu finansija Mila Kasalica. 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve