Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Damjanović: Danilovgrad ima objektivne preduslove za ubrzan ekonomski razvoj

Ministar finansija sa predsjednikom Opštine Danilovgrad i predsjednikom Skupštine Opštine tog grada

Ministar finansija Aleksandar Damjanović održao je prvi radni sastanak sa predsjednikom Opštine Danilovgrad, Aleksandrom Grgurovićem i predsjednikom Skupštine Opštine tog grada, Velimirom Đokovićem sa kojima je razgovarao o razvojnim potencijalima ove lokalne zajednice.

“Prvi čovjek opštine Danilovgrad, gospodin Grgurović informisao je ministra Damjanovića o razvojnim planovima te Opštine, naročito u dijelu kapitalnih projekata, gdje su kao prioriteti istaknuta dva saobraćajna projekta, od kojih se jadan odnosi na izgradnju kružne saobraćajnice kod osnovne škole u Danilovgradu, a drugi na rehabilitaciju lokalnih puteva”, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Grgurović je istakao da lokalna samouprava racionalno vodi finansijsku politiku, da redovno izvršava sve tekuće obaveze, istovremeno se suočavajući sa brojnim izazovima, naročito u dijelu naslijeđenih problema koji se prevashodno odnose na otplatu starih dugova i poteškoće sa kojima se suočavaju pojedina lokalna javna preduzeća u izmirivanju tekućih obaveza.

“Uzimajući u obzir potencijal ove opštine, naročito u dijelu industrijske zone i poljoprivrednih reusrsa, uz pretpostavku odgovornog i racionalnog upravljanja, efikasnog vođenja javnih preduzeća, identifikaciju nelegalnih objekata i poboljšanje naplate prihoda u dijelu poreza na nepokretnost, Danilovgrad ima objektivne preduslove da ima održivo i samostalno finansiranje, kao i da se ekonomski ubrzano razvija“, zaključio je ministar Damjanović.

Predsjednik Skupštine Opštine Danilovgrad, Velimir Đoković predočio je ministru zainteresovanost domaćih i stranih investitora za ulaganje u ovu opštinu, gdje je kao posebno važna istaknuta inicijativa za postavljanje solarnih panela na teritoriji ovog grada. Ministar je kazao da je svaka investicija koja dolazi od kredibilnih partnera dobrodošla i da lokalne zajednice mogu očekivati podršku ali i partnerstvo Vlade, kada se prepozna ekonomska opravdanost i zajednički interes.

Sastanak je zaključen ocjenom da će se o danas otvorenim ali i drugim pitanjima od značaja razgovarati u daljem redovnom dijalogu na nivou lokalne zajednice i Vlade, što će, kao je naglašeno biti praksa i sa drugim lokalnim samoupravama, te je u tom kontekstu najavljen i zajedničkih sastanak svih čelnika loklanih samouprava i tima Ministarstva finansija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve