Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora neslavni rekorder po rastu cijena mesa, hljeba, žitarica, jaja, ulja, mlijeka…

Cijene mesa u Crnoj Gori porasle su za 20% a na globanom nivou za svega 1%, cijene hljeba i žitarica u Crnoj Gori porasle su za 31% a na globanom nivou za svega 5%, cijene ulja i masti u Crnoj Gori poresle su za 21% a na globanom nivou su pale za 23%, dok su cijene mlijeka, sira i jaja u Crnoj Gori porasle su za 48% a na globanom nivou za svega 3%

Iz konsultantske kompanije “Fidelity consulting” kazali su da cijene u Crnoj Gori kontinuirano rastu te da su značajno više nego na globalnom nivou.

Upoređujući cijene u Crnoj Gori sa onima na globalnom nivou iz Fidelity consultinga su na Fejsbuku objavili grafik na kojem porede cijene proizvoda iz decembra 2022. i decembra 2021. godine sa cijenama na globalnom nivou.

“Cijene mesa u Crnoj Gori porasle su za 20% a na globanom nivou za svega 1%, cijene hljeba i žitarica u Crnoj Gori porasle su za 31% a na globanom nivou za svega 5%, cijene ulja i masti u Crnoj Gori poresle su za 21% a na globanom nivou su pale za 23%, dok su cijene mlijeka, sira i jaja u Crnoj Gori porasle su za 48% a na globanom nivou za svega 3%”, navode iz te konsultantske kuće.

Slikovito opisujući i upoređujući sa atletskom disciplinom kažu da se u Crnoj Gori kontinuirano događa troskok cijena.

“Prvo su se dobro zalećele, pa su baaaaš masu odskočile, potom sasvim solidno zakoračile u džepove potrošača i na kraju beskrupulozno skočile u nebesa”, navode iz te konsultantke kuće na Fejsbuku.

Smatraju da je u Crnoj Gori, vrlo vjerovatno, postignut svjetski rekord u dostignutom troskoku cijena u odnosu na životni standard.

“Neka se spremi Pariz 2024 – crnogorske cijene neumoljivo rastu i brutalno galopiraju, kao da idu po zlato u, pogađate već, olimpijskom troskoku”, navode iz Fidelity consultinga.

Smatraju da je vjerovatno da su i trgovci uvećali svoje marže.

“Sve su prilike da su neki ljudi omastili marže i troškokom cijena nemilosrdno doskočili životnom standardu građana. Samo se nadamo da nijesu prestupili prilikom zaleta, jer bi mogli da budu diskvalifikovani to jest – bojkotovani”, navodi se na Fejsbuku konsultantske kuće Fidelity consulting.

“>

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve