Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Crna Gora na naslovnici jednog od najčitanijih turističkih magazina u Francuskoj – GEO

Posebno mjesto u članku zauzima Cetinje, grad za koji piše da očarava posjetioce bogatom istorijom i kulturnim znamenitostima

Kao rezultat studijske posjete francuskog novinara koju je podržala Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG), prirodne ljepote i bogata kulturno istorijska baština naše zemlje su predstavljeni u francuskom magazinu GEO.

Na 30 stranica i naslovnici jednog od najčitanijih turističkih magazina na tržištu Francuske – GEO, koji broji preko milion čitalaca na mjesečnom nivou, Crna Gora se ističe kao destinacija koja ima raznovrsnu ponudu. Od obale Jadranskog mora i srednjovjekovnih gradova Bokokotorskog zaliva, preko netaknutih planinskih pejzaža i avanturističkih aktivnosti na sjeveru, do istorijskog šarma Cetinja, naša zemlja je predstavljena kao zemlja koja ima mnogo toga da ponudi svojim posjetiocima.

U članku je opisana jedinstvena crnogorska obala i kristalno čisto more, kao i primorska mjesta poput Kotora, Tivta i Herceg Novog koji nude savršenu kombinaciju istorijskog nasljeđa, modernih sadržaja i prirodnih ljepota.„Bokokotorski zaliv, poznat po svojim srednjovjekovnim gradovima, veličanstvenim crkvama i impresivnim starim zidinama, smatra se jednim od najljepših zaliva na svijetu. Ne čudi što ovaj bajkoviti zaliv privlači toliki broj posjetilaca iz svih krajeva svijeta, koji dolaze da bi uživali u njegovim čarima i otkrili sve tajne koje skriva“, navodi se u članku.

Ističe se da sjeverni dio Crne Gore odlikuje se svojim netaknutim planinskim pejzažima i bogatom prirodom. Nacionalni parkovi, poput Durmitora, pružaju posjetiocima priliku za avanturističke aktivnosti kao što su planinarenje, skijanje i rafting.„Nacionalni park Durmitor, koji je pod zaštitom UNESCO-a, sa svojim vrhovima, kanjonima i ledničkim jezerima, oduzima dah svakome ko ga posjeti. Gradovi poput Žabljaka nude autentičan planinski ambijent i gostoprimstvo, dok rijeka Tara, sa svojim spektakularnim kanjonom, nudi avanturističke aktivnosti na vodi“, navodi se u tekstu.

Posebno mjesto u članku zauzima Cetinje, grad za koji piše da očarava posjetioce bogatom istorijom i kulturnim znamenitostima.

„Cetinje, Prijestonica Crne Gore, očarava posjetioce svojom bogatom istorijom i kulturnim znamenitostima. Smješten u podnožju planine Lovćen, Cetinje je dom brojnih muzeja, manastira i kraljevskih rezidencija. Njegove uske ulice i tradicionalne kuće odišu šarmom prošlih vremena, dok Nacionalni muzej Crne Gore čuva važne artefakte koji svjedoče o bogatoj istoriji i kulturnom nasljeđu zemlje“, piše u tekstu.!Očekuje se da će promovisanje Crne Gore kao turističke destinacije u ovom prestižnom francuskom mediju, unaprijediti imidž naše zemlje i privući turiste da posjete našu zemlju”, navode iz NTO.

Pored NTO CG, podršku u organizaciji ove studijske posjete dale su i lokalne turističke organizacije Cetinja, Žabljaka i Kotora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve