Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Čirgić: Od dolaska ekeperata na vlast dug FZO porastao više od 60 miliona eura

''Sa ovolikim iznosom duga jasno je svim građanima, jer osjećaju na svojoj koži, zdravstveni sistem ne može da funkcionise. Jasno je svima, ali ne i kreatorima ovakvog stanja da bez rebalansa budžeta naš zdravstveni sistem će doživjeti totalni kolaps''

Gospoda iz pokreta Evropa sad na jučeranjem presu su ponovo obmanuli javnost pokušavajući da izbjegnu odgovornost za nikad teže stanje u zdravstvenom sistemu. Razumljivo je njihovo nastojanje da se opravdaju najugroženijim građanima zašto nema ljekova, zašto sve teže dolaze do ljekara i zasto sve češće moraju iz svog džepa plaćati zdravstvene usluge, rekao je Sead Čirgić nekadašnji direktor Fonda zdravstvenog osiguranja i funkcioner SD-a.

“Razumljivo, jer ne obmanjuju po prvi put ali je nekorektno i neodgovorno. Naveden je podatak da je u momentu preuzimanja vlasti, dakle u decembru 2020. godine, dug FZO iznosio 65 miliona što ne odgovara činjenicama jer je stanje duga bilo ispod 40 miliona, koliko je i iznosio na kraju 2020. godinu, što je lako provjerljivo jer je javno dostupno, a ujedno je i dio završnog računa državnog budžeta za 2020. godinu”, istakao je on.

Da bi bilo jasnije, dodao je Čirgić, što su efekti projekta Evropa sad i politike čiji je osnov obmana navodim da je taj dug od 40 miliona održan na istom nivou u pet godina prije nego što su eksperti došli na vlast, a da je od 2009. do 2020. godine, dug porastao sa 32 miliona na 40, te da je od njihovog dolaska na vlast dug porastao za nešto više od godinu i po sa 40 miliona na preko 100 miliona koliko trenutno iznosi.

“Sa ovolikim iznosom duga jasno je svim građanima, jer osjećaju na svojoj koži, zdravstveni sistem ne može da funkcionise. Jasno je svima, ali ne i kreatorima ovakvog stanja da bez rebalansa budžeta naš zdravstveni sistem će doživjeti totalni kolaps. Ovo liči na “Vjerujte nama, a ne svojim očima””, zaključio je Čirgić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
08.09.2022-12:47 12:47

Treba pogledati plate politički podobnim ljekarima i upravljačkoj strukturi KBCa i drugih zdrastvenih ustanova jer mislim da su to druge Plantaže đe podobni imaju na hiljade € plate, a ljekova ni za lijek.