Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

CGES-u prijeti gubitak licence?

Regulatorna agencija za energetiku je, pored ostalog, zadužena za izdavanje, mijenjanje i oduzimanje licence za obavljanje regulisanih djelatnosti

Regulatorna agencija za energetiku ne odgovara na pitanje da li Crnogorskom elektroprenosnom sistemu prijeti oduzimanje licence jer je jedan član Odbora direktora Orhan Šahmanović osuđivan za zloupotrebu službenog položaja.

Iz CGES-a je CdM-u saopšteno da je u toku provjera podataka članova Odbora direktora po nalogu RAE.

Zakon o privrednim društvima definiše da za člana odbora dikrektora ne može biti imenovano lice koje je osuđeno za krivično djelo protiv službene dužnosti. Zbog toga je dovedena u pitanje zakonitost rada Odbora direktora CGES-a u ovom sazivu, kao i licenca operatora sistema koju posjeduje CGES.

“Crnogorski elektroprenosni sistem, kao kompanija koja obavlja djelatnost od javnog interesa, povodom aktuelne problematike informiše javnost da je u toku provjera podataka članova Odbora direktora po nalogu RAE. CGES će aktivnost u vezi sa ovim problemom nastaviti dalje u skladu sa zakonskom regulativom, a u saradnji sa nadležnim ministarstvima i Regulatornom agencijom za energetiku”, kazali su CdM-u iz CGES-a.

Regulatorna agencija za energetiku je, pored ostalog, zadužena za izdavanje, mijenjanje i oduzimanje licence za obavljanje regulisanih djelatnosti.

Šahmanović je osuđen na uslovnu kaznu zbog zloupotrebe službenog položaja dok je bio predsjednik Opštine Plav.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve