Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Četvrti Bjelopoljski biznis forum u četvrtak otvara najznačajnije ekonomske teme od održivog razvoja sjevera

U radu Bjelopoljskog biznis, kako je pojašnjeno, foruma učestvovaće preko 100 učesnika iz Crne Gore i regiona među kojima će biti ministri, predstavnici međunarodnih i domaćih finansijskih institucija, poslovnih asocijacija, predsjednici opština i predstavnici uspješnih kompanija koje posluju na ovim prostorima, kao i predstavnici naučne i stručne javnosti

Opština Bijelo Polje u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore (PKCG) i Investiciono razvojnim fondom (IRF) Crne Gore organizuje 4. Bjelopoljski biznis forum koji će se održati 27. i 28. jula u hotelu Franca u Bijelom Polju, sa početkom u 10 sati.

Na 4. Bjelopoljskom biznis forumu, kako je navedeno u najavi događaja, biće organizovano više panel diskusija na aktuelne ekonomske teme: “Nove prilike za razvoj crnogorske ekonomije zasnovane na znanju i inovacijama”; „Ljudski kapital kao okosnica ekonomskog razvoja-izazov odliva radne snage, načini za prevazilaženje kroz obrazovanje“, „Mogućnosti za finansiranje investicionih projekata i finansiranje razvojnih projekata“; “Četiri prioritetne oblasti – održiva poljoprivreda i lanac vrijednosti hrane, energija i održiva životna sredina, održivi i zdravstveni turizam”, “ Šta država i opština mogu da urade kako bi podstakli velikog investitora da investira u Bijelom Polju ili nekoj od opština Sjevera CG” i mnoge druge.

U radu Bjelopoljskog biznis, kako je pojašnjeno, foruma učestvovaće preko 100 učesnika iz Crne Gore i regiona među kojima će biti ministri, predstavnici međunarodnih i domaćih finansijskih institucija, poslovnih asocijacija, predsjednici opština i predstavnici uspješnih kompanija koje posluju na ovim prostorima, kao i predstavnici naučne i stručne javnosti.

Iz PKCG su naveli da među panelistima će biti: Petar Smolović – predsjednik Opštine Bijelo Polje, dr Nina Drakić – predsjednica Privredne Komore Crne Gore, dr Irena Radović – izvršna direktorica Investiciono razvojnog fonda Crne Gore, Remon Zakaria – šef Evropske banke za obnovu i razvoj u Crnoj Gori, dr Biljana Šćepanović –ministarka nauke u Vladi Crne Gore, Ervin Ibrahimović – ministar kapitalnih investicija i potpredsjednik Vlade Crne Gore, Duško Marković – predsjednik 41. Vlade Crne Gore 2016 – 2020. god., Vuko Todorović – predsjednik Opštine Berane, Nihad Canović – predsjednik Opštine Plav, Aleksandar Stijović – savjetnik predsjednika Crne Gore za regionalni razvoj, kao i brojni privrednici iz zemlje i regiona.

“Fokus ovogodišnjeg Bjelopoljskog biznis foruma je na održivom razvoju, posebno sjevera Crne Gore, kako bi se smanjila uvozna zavisnost i iseljavanje stanovništva, a samim tim dao doprinos cjelokupnom ekonomskom i društvenom razvoju Crne Gore”, poručuje se najavi događaja.

Dodaje se da će ove godine na Forumu, po prvi put, biti dodijeljena “Bjelopoljska povelja” za najuspješnije privrednike.

“Intencija organizatora je da Bjelopoljski biznis forum postane brend Crne Gore, prepoznat i u regionu, a ujedno pospješi sveukupan ekonomski razvoj Sjevera i cjelokupne Crne Gore”, dodaju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve