Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Centralna banka obilježava Svjetsku nedjelju novca: Čuvaj svoj novac, osiguraj budućnost

CBCG je učesnik globalne kampanje od njenog ustanovljavanja, a ove godine će, dvanaesti put za redom, realizovati brojne edukativne programe u saradnji sa vrtićima, osnovnim i srednjim školama, te fakultetima

Centralna banka Crne Gore će nizom aktivnosti od 18. do 24. marta 2024, tradicionalno obilježiti Svjetsku nedjelju novca (Global Money Week), globalnu manifestaciju koja se sprovodi u 176 zemalja svijeta, sa ciljem promocije finansijske pismenosti i ekonomskih znanja i vještina među djecom i mladima.

“Ove godine, Svjetska nedjelja novca se odvija pod sloganom Čuvaj svoj novac, osiguraj budućnost! sa fokusom na sigurno upravljanje novcem, važnost usvajanja odgovornog i informisanog pristupa ličnim finansijama i jačanje svijesti o potencijalnim rizicima i potrebi zaštite sopstvenog novca”, ističe CBCG.

CBCG je učesnik globalne kampanje od njenog ustanovljavanja, a ove godine će, dvanaesti put za redom, realizovati brojne edukativne programe u saradnji sa vrtićima, osnovnim i srednjim školama, te fakultetima. Kroz radionice, prezentacije, štampani i video materijal biće objašnjeni pojmovi iz oblasti finansija sa kojima se svakodnevno susrijećemo.

“Kao društveno odgovorna institucija, Centralna banka kontinuirano radi na finansijskoj edukaciji, doprinoseći na taj način sticanju i unapređenju znanja i vještina neophodnih za donošenje adekvatnih finansijskih odluka i mudro upravljanje novcem”, navodi ova institucija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve