Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

CBCG: Firma iz Srbije zainteresovana za kupovinu manjinskog dijela Prve banke, Matić se ne pominje dokumentaciji

Juče je objavljeno da je biznismen iz Republike Srpske Dalibor Matić zainteresovan za kupovinu Prve banke. Međuti, iz CBCG navode da se u dostavljenoj ždokumentaciji on ne pominje

Nakon  medijskih objava u vezi sa prodajom dijela akcija Prve banke iz Centralne banke Crne Gore CBCG danas su saopštili da je  u toku je proces odlučivanja po zahtjevu pravnog lica iz Srbije za sticanje kvalifikovanog učešća do 50 odsto (manjinskog učešća) u kapitalu ove banke. Iz CBCG naglašavaju da se u dostavljenom zahtjevu ne pominje biznismen iz Republike Srpske Dalibor Matić.

“Zahtjev je podnijet 27. oktobra ove godine. Centralna banka će o primljenom zahtjevu odlučivati u skladu sa zakonom predviđenim procedurama i rokovima”, navodi se u saopštenju CBCG dostavljenom medijima.

Juče je objavljeno da je biznismen iz Republike Srpske Dalibor Matić zainteresovan za kupovinu Prve banke. Međutim, iz CBCG navode da se u dostavljenoj ždokumentaciji on ne pominje.

“Radi objektivnog informisanja, napominjemo da fizičko lice koje se u medijima dovodi u vezu sa pravnim licem koje je podnijelo zahtjev, prema dokumentaciji dostavljenoj Centralnoj banci Crne Gore, nema veze sa podnosiocem zahtjeva”, zaključuju u CBCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve