Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Britanski novinar u Crnoj Gori: Ova zemlja ima nešto posebno što se mora doživjeti

Cilj njegove posjete je upoznavanje sa raznovrsnom turističkom ponudom, nakon čega će predstaviti ljepote naše zemlje u vidu članka koji će biti objavljen u tri publikacije

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) podržala je boravak britanskog novinara i vlasnika medijske grupe iz Velike Britanije, koji je u organizaciji Luštica Bay Montenegro boravio u studijskoj posjeti Crnoj Gori.

Riječ je o Xavier Calloc’h – novinaru dva luksuzna časopisa Family Office Investor i Yacht Investor čiji su tiraži po 22 hiljade primjeraka, kao i vlasnik britanske medijske kuće Investor Media. Cilj njegove posjete je upoznavanje sa raznovrsnom turističkom ponudom, nakon čega će predstaviti ljepote naše zemlje u vidu članka koji će biti objavljen u tri publikacije.

„Ljubaznost domaćina i gostoprimstvo me ostavilo bez daha. Dočekali su me s osmijehom na licu i ne mogu dovoljno istaći koliko su se trudili da uživam u svakom trenutku. Tu atmosferu je upotpunila i hrana, najukusnija koju sam probao u životu“, poručio je britanski novinar.

Foto: NTO
Foto: NTO

U periodu od 19. decembra do 23. decembra tekuće godine, britanski novinar je imao priliku da obiđe crnogorsko primorje i uživa u Luštici Bay kao nautičkoj i jahting destinaciji. Prema njegovim riječima, posebno impresionira dugačka obala i stari primorski gradovi.

„Ova zemlja ima nešto posebno, nešto što morate doživjeti da biste zaista shvatili. Postoji još toliko toga za istražiti i definitivno moram ponovo posjetiti ovu zemlju“, istakao je Calloc’h.

Novinar je posjetio i sjever zemlje, te je uživao u ljepotama Crnog jezera i kanjona rijeke Tare. Ističe da ga posebno mame adrenalinska iskustva poput ziplajna i raftinga, te da će te aktivnosti uvrstiti u plan sljedećeg putovanja.

Foto: NTO
Foto: NTO

Family Office Investor i Yacht Investor su britanski časopisi, koji su posvećeni jahtingu i sektoru upravljanja luksuznom imovinom. Sadržaj čitaju profesionalci pomorske industrije i njihovi postojeći i budući klijenti širom svijeta. Imajući u vidu značaj navedenih medija, očekuje se da će objavljeni članci doprinijeti boljem pozicioniranju Crne Gore kao turističke destinacije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve