Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Božović: Formiranjem E- sindikata do većih prava radnika

Svjedoci smo, smatra on, da ekonomska moć vlasnika privatnih firmi često ''negativno determiniše položaj radnika, odnosno svodi prava zaposlenih na najniži nivo''

Socijalistička narodna partije (SNP) obezbijediće pravo zaposlenima u privatnom sektoru na formiranje E-sindikata, odnosno digitalne platforme koja bi omogućila radnicima da anonimno, bez pritisaka i prijetnji, mogu da prijave nesavjesne poslodavce, poručio je kandidat za poslanika koalicije SNP – DEMOS – “Za tebe”, Bogdan Božović.

Svjedoci smo, smatra on, da ekonomska moć vlasnika privatnih firmi često “negativno determiniše položaj radnika, odnosno svodi prava zaposlenih na najniži nivo”.

“Zato bi nadležni državni organi, preko E-sindikata, bili u mogućnosti kako da registruju prijave zaposlenih, tako i da pribave dokaze sa ciljem da protiv nesavjesnih privatnika podignu adekvatne tužbe u funkciji zaštite radničkih prava”, dodao je Božović.

Ova platforma bi, kako je pojasnio, omogućila nadležnim državnim organima uvid u to ko su “savjesni poslodavci”, što, kaže, “otvara prostor da se prema njima preduzimaju stimulativne mjere, jer poštuju radnička prava”.

“Bez zadovoljnih radnika nema uspješnog društva. Tu lekciju, nažalost, naša država i dalje nije naučila do kraja. Zato će SNP i dalje biti stalna podrška radnicima, ali i još veći zagovornik jačanja njihovih prava, kao i obezbjeđivanje što boljih uslova na tržištu rada pod jednakim šansama za svakog čovjeka u Crnoj Gori, koji radi ili želi da radi.Bolji položaj radnika mora biti imperativ – ZA TEBE i za Crnu Goru”, zaključio je Božović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve