Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Bijelo Polje sa najnižim taksama u Crnoj Gori

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović rekao je da se ovim podatkom ''još jednom potvrđuje opravdanost dobijanja sertifikata BFC'', kojim su u složenom procesu ukinuli veliki broj taksi i značajno ih umanjili

Bijelo Polje je lokalna samouprava sa najnižim taksama u Crnoj Gori – podatak je uvršten u ekonomskom memorandumu Svjetske banke “Ka strategiji održivog rasta”, koji je predstavljen u Kolašinu.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović rekao je da se ovim podatkom “još jednom potvrđuje opravdanost dobijanja sertifikata BFC”, kojim su u složenom procesu ukinuli veliki broj taksi i značajno ih umanjili.

Iz Svetske banke je saopšteno da izvještaj za Crnu Goru predstavlja dijagnostiku ekonomskog rasta i pruža sveobuhvatnu analizu razvoja zemlje, perspektiva i programa politika, te identifikuje potrebne reforme u ključnim sektorima.

. Izvještaj je pripremljen u saradnji sa Vladom i drugim relevantnim akterima i daje preporuke za postizanje održivijeg i otpornijeg ekonomskog rasta, povećanja produktivnosti i stvaranja visokokvalitetnih radnih mjesta. Nalazi izvještaja zasnovani su na rigoroznim analitičkim dokazima, sa posebnim fokusom na glavni pokretač rasta Crne Gore – turizam . dodali su iz SB.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve