Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Bez dogovora Sindikata i Vlade: Nema novca za povećanje zarada prosvjetarima

Nakon današnjeg sastanka sa premijerom Milojkom Spajićem i ministarkom prosvjete, nauka i inovacija Anđelo, Jakšić Stojanović iz Sinidkata prosvjete su kazali da im je saopšteno da nema novca za najavljeno povećanje zarada u prosvjeti od 1. januara naredne godine

Vlada Crne Gore i Sindikat prosvjete danas nisu postigli dogovor oko povećanja zarada koje je, kako tvrde u Sindikatu, garantovana Granskim kolektivnim ugovorom od 1. januara 2024.

Nakon današnjeg sastanka sa premijerom Milojkom Spajićem i ministarkom prosvjete, nauka i inovacija Anđelom Jakšić Stojanović iz Sinidkata prosvjete su kazali da im je saopšteno da nema novca za najavljeno povećanje zarada u prosvjeti od 1. januara naredne godine.

“Vlada je ostala na poziciji da nema novca u budžetu za uvećanje naših zarada za iduću godinu. Naš Glavni odbor će narednih dana zauzeti stav. Biće određena reakcija sindikata to je sigurno”, saopštio je nakon današnjeg sastanka predsjednik Sinidkata prosvjete Radomir Božović.

Sindikat prosvjete Crne Gore uputio je juče Otvoreno pismo premijeru Milojku Spajiću i ministarki prosvjete, nauke i inovacija Anđeli Jakšić Stojanović u kome izražavaju nezadovoljstvo što u predlogu Budžeta za 2024. godinu nije uključeno povećanje zarada zaposlenima u prosvjeti, a što je suprotno obavezama preuzetim Granskim kolektivnim ugovorom od Vlade Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
13.12.2023-17:15 17:15

Prosvjeta trazi vece zarade–a PISA studio..je ocijenilo..da je nase skolstvo..prosveta na najnizem nivou..Djaci neznaju..ni-citati ni -pisati…Tragedija za nasu drzavu..i nasu djecu..