Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Angažovani u MA poručili Jandreoskom: Znate li da je imovina koju nam predlažete da istopimo ili preselimo stvarana 27 godina

Povodom odluke Aerodroma Crne Gore, kojom su naložili iseljenje Montenegro Airlinesa (MA) iz hangara kog su im, kako je precizirano ugovorom, izdavali u zakup radi obavljanja djelatnosti za koju su registrovani – obavljanje vazdušnog saobraćaja, oglasili su se angažovani radnici Montenegro Airlines u stečaju

Povodom odluke Aerodroma Crne Gore, kojom su naložili iseljenje Montenegro Airlinesa (MA) iz hangara kog su im, kako je precizirano ugovorom, izdavali u zakup radi obavljanja djelatnosti za koju su registrovani – obavljanje vazdušnog saobraćaja, oglasili su se angažovani radnici Montenegro Airlines u stečaju.

“U vezi sa jednostranim raskidom ugovora o zakupu zemljišta između Montenegro Airlines-a i Aerodroma Crne Gore, koji ste potpisali, i zahtjevom da u roku od 30 dana zemljište oslobodimo od lica i stvari, ovim putem želimo da Vas pitamo sljedeće: da li predlažete da hangar, avione, alate, materijale i ostalu opremu istopimo kao staro gvožđe, ili preselimo na neku drugu lokaciju – možda imate savjet gdje”, navodi se u saopštenju.

Angažovani radnici se se obratili izvršnom direktoru Aerodroma Goranu Jandreoskom i upitali ga: Ukoliko “Aerodromi Crne Gore isključivo sprovode Odluke Vlade Crne Gore, da li je Vaša Izjava uslijedila nakon naše javne prozivke državnog sekretara Zorana Radunovića da je u konfliktu interesa”?

“Sada je već opšte poznato da je Zoran Radunović 2014. godine dok je bio direktor predstavništva Montenegro Airlines-a u Beču, tamo osnovao firmu Aerotransport Executive Agency GmbH, koju je registrovao na adresi stana za koju mu je stanarinu plaćao upravo Montenegro Airlines. Sada tu firmu vodi njegova nevjenčana supruga, Jelena Šćepović, a on je kao javni funkcioner nije prijavio u imovinskom kartonu”, dodaje se u saopštenju.

Takođe, podsjećaju, Radunović je 2008. godine dok je još bio jedan od direktora u Montenegro Airlines-u, u Crnoj Gori osnovao i firmu Transport Executive Agency Montenegro “Aero Team” DOO Podgorica, na koju je nakon posljednje izmjene u CRPS-u 14.1.2021.g. njegov sin Miho Radunović upisan kao izvršni direktor, ovlašćeni zastupnik i osnivač.

“Firma u Crnoj Gori se, prema javno dostupnim podacima, bavi prevozom putnika u vazdušnom saobraćaju, prodajom karata za vazdušni saobraćaj, pružanjem zemaljskih usluga na tivatskom i podgoričkom aerodromu. Interesantni su javni podaci da je ta firma u periodu od 2014. do 2020. imala poslovne prihode od 3.312.842,00€, kao da joj je u samo jednoj godini u tom periodu iz budžeta isplaćeno 43.600 eura, a drugoj godini joj je Skupština CG iz sredstava rezervi isplatila 50.200 eura.

Ta ista firma je bila projektant helidroma u okviru kompleksa Porto Montenegro.

Angažovani u MA napominju i zanimljiv podatak da su sve te prihode i rezultate ostvarila jedan ili dva zaposlena, koliko ih ta firma broji.

Oni su poručili: Da li znate, gospodine Jandreoski, da je imovina koju nam predlažete da istopimo ili preselimo stvarana 27 godina i da ulazi u stečajnu masu iz koje bi bivši radnici Montenegro Airlines-a trebalo da naplate svoja zaostala potraživanja, a to su, da još jednom podsjetimo, sedam mjesečnih zarada i nepovezani radni staž od oktobra 2017.g. do uvođenja stečaja”?

“Na kraju, gospodine Jandreoski, moramo konstatovati da smo bili srećni što je na čelo Aerodroma Crne Gore došlo kompetentno lice iz avio-industrije i lično Vam čestitali postavljenje, a da zbog ovog Vašeg poteza sada osjećamo razočarenje i možemo konstatovati da je jedini uspjeh koji ste ostvarili nakon pola godine bilo organizovanje simpozijuma na Bledu, u Sloveniji”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
10.12.2021-21:33 21:33

Puštite ljude da rade dušmani! Sve ste uništili i poharali i opet vam je malo. Bagro četnička

cikoticka
11.12.2021-01:41 01:41
Reply to  Tihana

i ovo je jedan od apostola, vidji ga sto je blijed ka da mu je dusa u nos e nece dugo