Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Anđušić: Poljoprivreda pogođena teže nego u periodu korona krize, Vlada da sprovede hitne mjere pomoći

Kako je naveo, cijene nekih od osnovnih sredstava za različite vrste poljoprivredne proizvodnje porasle su u iznosima od po preko 300 odsto

Crnogorski poljoprivrednik nikada nije bio u gorem položaju. Komunikacija, pristup i podrška resornog ministarstva i Vlade nikada nije bila na nižem nivou.
Efekti galopirajuće inflacije i uvećanih cijena goriva su ovaj sektor doveli u najtežu situaciju od svih grana privrede, ocijenio je poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore
Mihailo Anđušić.

Kako je naveo, cijene nekih od osnovnih sredstava za različite vrste poljoprivredne proizvodnje porasle su u iznosima od po preko 300 odsto.

“Poljoprivreda je pogođena teže nego u periodu korona krize. Zato je više nego nužno i hitno da Vlada sprovede hitne mjere pomoći poljoprivrednim prozvođačima u naredna tri mjeseca”, naveo je Anđušić na Twitter-u.

On je istakao da su, za što promptnije djelovanje i ublažavanje efekata inflacije u kratkom vremenskom intervalu, predložili mjeru sličnu onoj koja je realizovana u periodu korona krize – “jednokratna mjesečna pomoć svim regionalnim poljoprivrednim proizvođačima u iznosu od 100 eura, za period od naredna tri mjeseca”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve