Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Akcije Tesle pale za 13 odsto, Mask izgubio oko 17 milijardi eura

Forbs napominje da je pad uslijedio nakon izvještaja o prihodima kompanije za četvrti kvartal, koji nije bio u skladu s procjenama, a prihod za taj period iznosio je 23,6 milijardi eura, iako se očekivalo da će biti 23,81 milijardi eura

Kako su akcije Tesle pale 13 odsto, nakon što je kompanija prijavila da nije poslovala u skladu s procjenama o prihodima u proteklom periodu, neto vrijednost njenog direktora i vlasnika Ilona Maska umanjena je za više od 17 milijardi eura, objavio je danas Forbs.

Bez obzira na to Mask ostaje najbogatija osoba u svijetu. Akcije Tesle pale su 13,2 odsto na 166,38 eura u četvrtak, a Mask je izgubio 17,3 milijardi eura, prenio je medij.

Forbs napominje da je pad uslijedio nakon izvještaja o prihodima kompanije za četvrti kvartal, koji nije bio u skladu s procjenama, a prihod za taj period iznosio je 23,6 milijardi eura, iako se očekivalo da će biti 23,81 milijardi eura.

Akcije američkih proizvođača električnih automobila, Rivian i Lucid, takođe su pale za jedan i šest odsto.

Prema podacima Forbsa, Mask, koji poseduje oko 21 odsto Tesle, ostaje najbogatija osoba u svijetu s procijenjenom neto vrednošću od 187 milijardi eura, što je i dalje oko 18,4 milijardi eura više od Bernara Arnoa iz LVMH-a.

Mask je u novembru 2021. imao 295 milijardi eura i prva je osoba u istoriji koja je dostigla toliku neto vrijednost.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve