Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
Rubrika:

Abazović sa investitorima: Gradićemo prestižni hotel u Ulcinju

Konstatovano je da su svjetski hotelski brendovi koji su već u Crnoj Gori postigli značajan uspjeh i dobre rezultate, a da nove investicije najavljuju nastavak tog trenda i u budućnosti, jedan je od zakljčaka

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović danas se sastao sa potpredsjednikom hotelskog brenda Hilton Dominikom Pikemalom i novim investitorom za lokaciju nekadašnjeg hotela Jadran u Ulcinju Arberom Krijeziuom.  Sastanku je prisustvovao i predsjednik Opštine Ulcinj Omer Barjaktari.

Abazović, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, izrazio je zadovoljstvo zbog interesovanja globalno značajnog hotelskog brenda kao što je Hilton da nastavi da širi svoje prisustvo u Crnoj Gori, preciznije u Ulcinju, gdje, kako je kazao, “postoji veliki potencijal za dalji razvoj jedinstvene turističke destinacije i gdje bi dolazak hotela sa pet zvjezdica na ovoj centralnoj lokaciji označio novi početak za Ulcinj”.

Takođe je istakao veliki napredak u turističkoj ponudi u Crnoj Gori u prethodnom periodu, kao i napore uložene da destinacija živi 365 dana u godini, u čemu će i ovaj hotel biti od ključnog značaja.

Iz Kabineta premijera navoded a je Pikemal naglasio  da Hilton prepoznaje veliki potencijal u Crnoj Gori i Ulcinju za razvoj hotela, kao i da su ključni činioci prelijepa priroda i ljubaznost i gostoprimstvo ljudi.

“Misija Hiltona je da se integriše u zajednicu i širi te vrijednosti svojim gostima. Potražnja gostiju za jedinstvenstvenim hotelskim iskustvima i njihovo prepoznavanje kvaliteta čine Hilton idealno pozicioniranim da odgovori potrebama tržišta”, kazao je Pikemal,

Konstatovano je da su svjetski hotelski brendovi koji su već u Crnoj Gori postigli značajan uspjeh i dobre rezultate, a da nove investicije najavljuju nastavak tog trenda i u budućnosti, jedan je od zakljčaka.

“Kako 60 odsto Hiltonovog biznisa čini tržište Amerike, koje je i ujedno strateški značajno tržište za Crnu Goru, to će Hiltonova značajna baza stalnih gostiju pomoći u boljoj vidljivosti destinacije na ovom tržištu i dovesti nove goste u Crnu Goru”, poručuju iz kabineta Abazovića.

Učesnici su se saglasili da je infrastruktura od imperativnog značaja za dalji razvoja turističke destinacije, konstatovano je.

“Poboljšanje infrastrukture aerodroma, veći broj letova, bolje saobraćajnice povećaće pristupnost i mobilnost gostiju. Ovo je upravo u fokusu Vlade Crne Gore”, poručuju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve