Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Abazović: Od naredne godine u Sutomoru hotel sa pet zvjezdica, 400 novih radnih mjesta

Predstavnici Accora i investitora upoznali su predsjednika Vlade sa detaljima ovog luksuznog hotela i naglasili svoju posvećenost Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji, ukazujući da su prepoznali napore Vlade Crne Gore u privlačenju svjetskih hotelskih brendova i investitora

Kontroverzni predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović sastali su se danas sa predstavnicima kompanija Akor (Accor) i Iberostar u vezi sa projektom izgradnje hotela sa pet zvjezdica “Rixos” u Sutomoru.

Predstavnici Accora i investitora upoznali su predsjednika Vlade sa detaljima ovog luksuznog hotela i naglasili svoju posvećenost Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji, ukazujući da su prepoznali napore Vlade Crne Gore u privlačenju svjetskih hotelskih brendova i investitora.

“Akor grupacija je broj tri u hotelskoj branši u svijetu i u svom portfoliju ima neke od najuspješnijih i najprepoznatljivih hotelskih brendova. Predstavnici Akora su naglasili da je snaga njihove kompanije u distribuciji, tako da njihovo prisustvo otvara našoj zemlji pristup ogromnom broju turista koji su njihovi lojalni klijenti”, saopšteno je iz Kabineta Abazovića.

Abazović naglasio je spremnost Vlade da investitoru (Iberostar) i predstavnicima grupacije Akor bude na raspolaganju sa ciljem prevazilaženja svih barijera kako bi se pomenuti hotel otvorio za ljetnju turističku sezonu 2024. godine.

On je izrazio zadovoljstvo zbog toga što će Sutomore i Bar dobiti renomirani hotel sa pet zvjezdica, navodeći da će to značiti novu vrijednost za taj kraj, ali i cjelokupnu turističku ponudu naše države. Posebno je istakao što će sa otvaranjem ovog luksuznog hotela biti direktno otvoreno 400 novih radnih mjesta u Sutomoru.

,,U narednom periodu želimo vidjeti još nekoliko hotela sa pet zvjezdica od Budve do Ulcinja”, naglasio je Abazović.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućnosti otvaranja drugih hotela u Crnoj Gori, ali i mogućnostima obuke kadrova u turizmu i ugostiteljstvu.

Sastanku su prisustvovali Branko Čupić, investitor i vlasnik Iberostar hotelske grupe sa saradnicima, kao i Fransoa Baudin i Gaurav Bušan, poslovni i izvršni direktor Akor grupe.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve