Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović i Čavušoglu razgovarali o problemu nikšićke Željezare

Abazović je, kako navode iz Vlade, istakao da u Crnoj Gori posluje veliki broj turskih kompanija, što na pravi način u ekonomskom smislu odslikava prijateljske i savezničke političke odnose dvije države

Predsjednik Vlade Dritan Abazović sastao se danas sa ministrom vanjskih poslova Republike Turske Mevlutom Čavušogluom na marginama Samita Otvoreni Balkan u Beogradu, što je bila prilika da razgovaraju o problemu nikšićke Željezare koja je u vlasništvu turskog Toščelika.

Abazović je, kako navode iz Vlade, istakao da u Crnoj Gori posluje veliki broj turskih kompanija, što na pravi način u ekonomskom smislu odslikava prijateljske i savezničke političke odnose dvije države.

Sastanak je bio prilika da Abazović upozna sagovornika sa situacijom u vezi sa kompanijom “Toščelik”, kako bi se našlo zajedničko rješenje za radnike nikšićke Željezare.

-U tom smislu, predsjednik Vlade je iznio interesovanje da turski zvaničnici na najvišem nivou založe se za rješavanje problema. Premijer je upoznao sagovornika sa ostvarenim rezultatima u borbi protiv korupcije, ocjenjujuci da nažalost, situacija svaki put iznova pokazuje da iza svakog tvrdog političkog nacionalizma stoji korupcija- navode iz Vlade.

Šef diplomatije Republike Turske Čavusoglu naglasio da se Turska zalaže za siguran, bezbjedan i povezan region, i da stoga pruža punu podršku inicijativi “Otvoreni Balkan”.

Čavušoglu je prenio žaljenje zbog cjelokupne nastale situacije sa kompanijom “Toščelik”, kvalifikujući je kao kompetentnog i ozbiljnog investitora, ocjenjujuci da je sve ono što se desilo moglo biti izbjegnuto.

Dodao je da postoji prostor za dalje unapređenje ekonomske i privredne saradnje dvije zemlje.

Na otvaranju Samita inicijative “Otvoreni Balkan”, danas će se, pored domaćina predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, predsjednika Vlade Albanije Edija Rame i predsjednika Vlade RSM Dimitra Kovačevskog, javnosti će se obratiti i premijer Crne Gore dr Dritan Abazović, Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Mevlut Čavušoglu, ministar spoljnih poslova Republike Turske i Peter Sijarto, ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rukfaš
02.09.2022-17:22 17:22

Dogovorili se da radnike izbace sa privatnog posjeda. Posmatrajte narednih par dana…