Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Tuže Google: Motociklista pao s mosta i nastradao zbog neažurirane mape

Pakson je nastradao u septembru 2022. godine, poslije pokušaja da motorom pređe preko oštećenog mosta u Hikoriju u Sjevernoj Karolini

Porodica Filipa Paksona, Amerikanca koji se udavio pošto je sletio sa srušenog mosta tvrdi da je poginuo, jer Google nije ažurirao mape.

srušeni most
Most se srušio devet godina prije Paksonove smrti

Oni su tužili Google zbog njegove smrti, navodeći da je iz nemara na mapi ostao most koji se srušio devet godina ranije.

Pakson je nastradao u septembru 2022. godine, poslije pokušaja da motorom pređe preko oštećenog mosta u Hikoriju u Sjevernoj Karolini.

Portparol Googla rekao je da kompanija razmatra optužbu, a o slučaju će odlučivati građanski sud u okrugu Vejk.

Pakson, otac dvoje djece, vozio se kući sa proslave devetog rođendana ćerke njegovih prijatelja i u trenutku smrti nalazio se kraju koji mu je bio nepoznat, navodi se u tužbi porodice, piše BBC na srpskom.

Njegova žena je ranije odvezla njihove ćerke kući, a on je ostao da pomogne u čišćenju poslije proslave.

„Nije poznavao lokalne puteve, te se oslonio na Google mape, očekujući da će bezbjedno stići kući ženi i djeci“, izjavili su advokati Paksonove porodice u saopštenju u kojem su najavili tužbu.

„Tragično, dok je vozio oprezno po mraku i kiši, ne sluteći da slijedi zastarjele smjernice Gugla, stigao je do mosta koji zovu ‘Most za nigdje’, sletivši sutom u Snou Krik, gdje se i udavio“, dodaje se.

Stanovnici ovog kraja su u više navrata kontaktirali Google kako bi izmijenili mape na kojima se vidi most koji se srušio 2013. godine, piše u tužbi.

Barijere koje su inače bile postavljene ispred ulaza na most, nisu bile na tom mjestu, jer ih je neko sklonio, piše u dnevnom listu Šarlot Observer.

U tužbi se takođe navodi da su tri lokalne kompanije imale dužnost da održavaju most.

„Naše djevojčice se pitaju kako i zašto im je tata umro, a ja nemam riječi da im objasnim da razumiju, jer meni kao odrasloj nije jasno kako su oni koji su odgovorni za mape i most mogli tako bezobzirno da se ponašaju“, rekla je Ališa Pakson, supruga nastradalog.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve