Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
Rubrika:

Novi početak za Microsoft Bing, dobija AI asistenciju

Kompanija je ovu uslugu jednostavno nazvala „novi Bing“, a njome je omogućen „potpuni odgovor na konkretna pitanja“.

Microsoft priprema integraciju ChatGPT alata u svoj pretraživač, kao odgovor kompaniji Google koja uvodi svoju verziju AI bota za lakše i preciznije pretraživanje. Prve naznake o velikoj promjeni pojavile su se kada je IT gigant poslao pozivnice za svečani događaj, samo nekoliko minuta poslije predstavljanja Google verzije AI bota pod nazivom Bard.

Vjeruje se da će Microsoft predstaviti integraciju alata ChatGPT u pretraživač Bing, odnosno iznijeti detalje investicija u kompaniju OpenAI. O novim projektima govoriće izvršni direktor Satja Nadela. Jedna od glavnih tema biće ulaganje kompanije Microsoft u firmu OpenAI vrijedno 10 milijardi dolara, kojim OpenAI postaje zvanični „cloud“ partner. Usluge firme Microsoft u oblaku imaće integrisane alate sa potpisom OpenAI.

Šta je nateralo Microsoft da zakaže događaj?

Samo nekoliko trenutaka ranije Google je najavio sopstvenu chat-bot verziju pod nazivom Bard koja će biti glavni takmac ChatGPT aplikaciji.

Odgovor kompanije Microsoft dolazi u vidu ChatGPT integracije u Bing pretraživač. Ova opcija se na nekoliko trenutaka pojavila prošle sedmice. Korisnici Bing pretraživača su primjetili novi odjeljak za tekstualnu konverzaciju koji je sličan AI botu za četovanje. Kompanija je ovu uslugu jednostavno nazvala „novi Bing“, a njome je omogućen „potpuni odgovor na konkretna pitanja“.
Svi Microsoft programi dobijaju AI integraciju

Microsoft planira implementaciju OpenAI modela i u ostalim softverskim rješenjima sa njegovim potpisom. Programi iz MS Office paketa: Word, PowerPoint i Outlook takođe će imati svoju OpenAi integraciju. Nedavno je Microsoft lansirao Teams Premium sa funkcijama zasnovanim na vještačkoj inteligenciji, prenosi The Verge.

Događaj u organizaciji kompanije Microsoft zakazan je dan prije nego što će Google održati svoju promociju alata za precizno pretraživanje. Lansiranje programa ChatGPT upalio je alarm u kompaniji Google, pa je lansiranje AI Bard alata jedan od signala kriznog menadžmenta.

Mnogi korisnici programa kompanije OpenAI nadaju se brzom dodavanju vještačke inteligencije u svim proizvodima kompanije Microsoft.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve