Mozilla je najavila da će njihov VPN servis postati dostupan tokom ovog ljeta, najvjerovatnije u narednih nekoliko nedelja. Tokom razvoja proizvod je nazivan Firefox Private Network, ali je za finalno izdanje preimenovan u Mozilla VPN. Do promjene imena je došlo nakon što je Mozilla proširila VPN proizvod sa inicijalne Firefox ekstenzije, na „punokrvni“ VPN softver koji je sposoban da rutira saobraćaj iz bilo kog programa, uključujući i druge browser-e.

Zna se da će u prvom „talasu“ na raspolaganju biti verzije za Windows, iOS i Android uređaje, dok će se nešto kasnije pojaviti Mac i Linux klijenti, koji su tek u planu razvoja. Ograničenje je što će, kada Mozilla VPN izađe iz beta faze, u prvom periodu biti dostupan samo američkim korisnicima. Ostatak svijeta mogao bi da očekuje da će moći da koristi ovaj VPN pred kraj ove godine.

Cjenovna politika za upotrebu ovog VPN-a biće popularna. Promotivna cijena Mozilla VPN-a biće 4.99 dolara mjesečno, a u to će biti uključena zaštita za do pet različitih uređaja.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve