Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Instagram razmatra da li će uskoro sakrivati broj lajkova

Uvođenje ove funkcije predstavljalo bi veliki potencijal za promjenu funkcionisanja Instagrama

Instagram razmatra opciju sakrivanja broja lajkova na fotografijama, tako da publika ne može da vidi koliko je ljudi lajkovalo pojedinačni post. Ovo je otkrila Jane Wong, koja je rekla da Instagram želi da se pratioci fokusiraju na ono što dijelite, a ne na to koliko se dopada nekome vaš post. Samo osoba koja je postavila fotografiju biće u mogućnosti da vidi broj lajkova koje je primila.

Foto: Chesnot/Getty Images

Iz Instagrama je saopšteno da još nije testirana ta funkcija. U izjavi za The Verge, glasnogovornik kompanije je rekao: “Mi ovo trenutno ne testiramo, ali istraživanje načina kako smanjiti pritisak kojem smo izloženi na Instagramu jeste nešto o čemu uvijek razmišljamo.”

Detalji o testiranju dolaze samo nekoliko dana nakon što je Independent nagovijestio da je Britanska kancelarija državnog komesara za informisanje preporučila da društvene platforme, kao što su Instagram i Snapchat, nude opciju za gašenje funkcija kao što su lajkovi i streaks koji ohrabruju korisnike da nastave sa objavljivanjem. Agencija želi da zabrani ove funkcije kako bi zaštitila sigurnost i privatnost najmlađih korisnika platformi.

Ovo bi bila ogromna promjena u funkcionisanju platforme. Lajkovi, iako ponekad potpuno demorališu, zapravo ohrabruju ljude da objave post i daju im podsticaj da objavljuju sadržaje sa određenim uticajima, u namjeri da izazovu određeni efekat. To takođe može da podstakne objavljivanje manje autentičnog sadržaja, sadržaja koji bi mogli da privuku, ali  u suštini ne predstavljaju najzanimljivije, a često i nijesu naročito misaoni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve