Petak, 12 Jula, 2024
Rubrika:

Instagram dobija novu funkciju – neki je već koriste

Instagram se u posljednje vrijeme sve više fokusira na kratke video zapise (Reels), u nastojanju da konkuriše TikToku

Meta svakodnevno nadograđuje svoje aplikacije novim funkcijama i karakteristikama. Jedna takva uskoro stiže na Instagram.

Instagram razvija novu funkciju koja se naziva “Najnovija dijeljenja” (Latest shares), kako bi pojednostavio proces pronalaženja i ponovnog dijeljenja Reelsa, koji su prethodno poslati prijateljima u direktnim porukama (DM).

Ova informacija je prvobitno procurila na Twitteru, da bi nakon toga isto potvrdio portparol kompanije Meta za TechCrunch.

Fotografija podijeljena na Twitter nalogu Dijital Aglar, prikazuje da se funkcija Latest shares pojavljuje na vrhu DM-a. Prema izvještaju TechCrunch-a, koji citira Meta-u, kratki video koji je dijeljen više puta pojaviće se samo jednom, sa avatarom posljednjeg primaoca.

Ono što ostaje nejasno za sada jeste da li će funkcija “Najnovija dijeljenja” uključivati i objave koje nisu Reels. Još uvijek nema informacija o tome kada će ova funkcija biti dostupna većem broju korisnika Instagrama, jer je trenutno dostupna samo manjem broju testera.

Instagram se u posljednje vrijeme sve više fokusira na kratke video zapise (Reels), u nastojanju da konkuriše TikToku.

Nedavno je otkriveno da će kompanija objaviti i funkciju “Tihi način rada”, koja ima za cilj da pomogne korisnicima da se odmore od aplikacije. Ova funkcija će, kada je aktivirate, utišavati dolazna obavještenja i obavještavaće vaše pratioce da trenutno niste aktivni u aplikaciji.

Ovaj potez dolazi nakon što se Instagram našao na udaru zakonodavaca koji su zabrinuti zbog potencijalne štete društvenih medija na živote ljudi, a posebno mladih osoba. Funkcija tihog načina rada nije samo tu da bi korisnike natjerala da naprave pauzu od aplikacije, već i da se fokusiraju na stvarni svijet i ljude oko sebe.

IzvorB92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve