Subota, 1 Aprila, 2023
Rubrika:

Google pretraga donosi neprekidno skrolovanje na desktop

Google će učitati šest stranica rezultata u jedan skrol, prije nego što korisnicima ponudi dugme ''See more'' da bi prikazao više rezultata

Google-ovi rezultati pretrage na desktopu će se učitavati u neprekidnom skrolovanju umjesto da se dijele na stranice, objavila je kompanija.

Sada će učitati do šest stranica kontinuiranih rezultata prije nego što od vas zatraži da kliknete na “See more” dugme

Ovaj potez prati sličnu promjenu napravljenu na mobilnim uređajima u oktobru prošle godine, ali nije to baš zaista „beskonačno” pomjeranje. Umjesto toga, Google će učitati šest stranica rezultata u jedan skrol, prije nego što korisnicima ponudi dugme “See more” da bi prikazao više rezultata. Google kaže da se promjena prvo primenjuje za pretrage na engleskom, u SAD, ali sudeći po uvođenju ove funkcije na mobilne uređaje, čini se sigurnim očekivati da će se vremenom dodati dodatna tržišta i jezici.

Promjena odražava dizajn većine fidova društvenih medija, gdje se novi sadržaj neprekidno učitava dok skrolujete niz stranicu, umjesto da tražite od korisnika da kliknu ili dodirnu za više postova. U idealnom slučaju, to će učiniti pretragu bržom i trebalo bi da učini manje važnim da se veb lokacije nalaze na prvoj stranici rezultata pretrage. Google je ranije rekao da će „većina ljudi koji žele dodatne informacije“ obično „pretraživati do četiri stranice rezultata pretrage“. Međutim, imajući u vidu ogroman pad broja klikova koji se navodno dešava između prvih nekoliko rezultata i ostatka prve stranice, borba za prvo mjesto na stranici će vjerovatno biti jednako intenzivna kao i uvijek.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve