Chrome se u poslednje vrijeme suočava sa sve više problema, a komplikacije su zabilježene i na verziji za Windows 10, te onoj za macOS. Google je odlučio da tome stane na put, te korisnicima pruži razlog da ostanu vjerni ovom pretraživaču.

Radi se o tome da je kompanija bez mnogo pompe objavila novu verziju Chrome-a, koji koristi značajno manje memorije od prethodnih verzija. Tako će korisnici koji u isto vrijeme otvaraju veći broj tabova moći da odahnu, ali nova verzija služi i ostalima, posebno onima koji još uvijek koriste starije uređaje, te se konstantno bore sa manjkom memorije.

Promjena je stigla sa Segment Heap, koji je Microsoft predstavio sa majskim ažuriranjem za Windows 10. U pitanju je funkcija koja optimizuje potrošnju memorije, zahvaljujući čemu Chromium pretraživači zauzimaju za 27% manje prostora.

Korisnici se ipak upozoravaju da majsko ažuriranje dolazi i sa nizom neriješenih problema, pa im se preporučuje da provjere spisak grešaka prije nego odluče da preuzmu novu Windows 10 verziju (Settings > Windows Update > Check For Updates).

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve