Subota, 1 Aprila, 2023
Rubrika:

Google planira sopstvenu verziju ChatGPT-a za pretragu interneta

Najnoviji izvještaj o Google-ovom odgovoru na ChatGPT dolazi neposredno nakon što je kompanija objavila da otpušta 12.000 ljudi. Izvršni direktor je dodao da se kompanija sprema da otkrije neka potpuno nova iskustva za korisnike, programere i kompanije

Chatbot sa vještačkom inteligencijom zauzeo je svet tehnologije u posljednjih nekoliko mjeseci, jer može da pruži korisnicima informacije koje traže u lako razumljivom formatu. Google vidi ChatGPT kao prijetnju svom poslovanju sa pretraživanjem i u skladu sa tim je promijenio planove u posljednjih nekoliko nedjelja.

Google uvodi brojne tehnologije vođene vještačkom inteligencijom

Google se navodno sprema da ove godine pokaže najmanje 20 proizvoda sa vještačkom inteligencijom i robota za ćaskanje za svoj pretraživač. Među projektima vještačke inteligencije na kojima Google radi su alatka za generisanje slika, nadograđena verzija AI Test Kitchen, režim zelenog ekrana u TikTok stilu za YouTube i alat koji može da generiše video zapise za sumiranje drugih klipova. Takođe u pripremi je funkcija pod nazivom Shopping Try-on, kreator pozadine za Pixel telefone i AI alatke koje bi programerima mogle da olakšaju kreiranje Android aplikacija.

Google je pokušao da ubrza procese odobravanja proizvoda, uključujući provjere kako bi se uvjerio da je tehnologija vođena vještačkom inteligencijom poštena i etička. Pored toga, kaže se da kompanija prilagođava nivoe rizika koje je spremna da preuzme dok uvodi takvu tehnologiju. Prioriteti za demo chatbot-a za pretragu naizgled uključuju bezbjednost, tačnost i blokiranje dezinformacija. U posljednje vrijeme, Google je bio oprezan kada je u pitanju predstavljanje novih proizvoda. Rečeno je da su potrebna rješenja kako bi se spriječio materijal zaštićen autorskim pravima i spriječilo dijeljenje ličnih podataka.

Tokom posljednjih nekoliko godina, došlo je do negativne reakcije na Google-ovo postupanje sa etikom vještačke inteligencije. Google je optužen da cenzuriše istraživanja koja kritikuju modele učenja jezika vještačke inteligencije, uključujući zabrinutost da kodiraju pristrasnosti pronađene u podacima o obuci. Najnoviji izvještaj o Google-ovom odgovoru na ChatGPT dolazi neposredno nakon što je kompanija objavila da otpušta 12.000 ljudi. Izvršni direktor je dodao da se kompanija sprema da otkrije neka potpuno nova iskustva za korisnike, programere i kompanije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve