Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Rubrika:

Facebook neće uzimati dio profita kreatorima sadržaja do 2023. godine

Kada Facebook počne da uzima dio, to će biti manje od 30% koliko uzimaju Apple i drugi

Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg kaže da kompanija neće uzimati procenat prihoda kreatora sadržaja do 2023. godine. Politika obuhvata plaćene događaje na mreži, pretplate obožavalaca, značke i predstojeće nezavisne vijesti. Kada Facebook počne da uzima dio, to će biti manje od 30% koliko uzimaju Apple i drugi.

Facebook želi da bude primamljiv kreatorima sadržaja

Primjetno je da Facebook gradi novi interfejs za isplate kako bi kreatori mogli da vide kako naknade i porezi različitih kompanija utiču na njihovu zaradu. PR Facebooka rekao je kreatorima da će vidjeti koliko će zaraditi nakon poreza, povrata i naknada za kupovinu u aplikacijama koje Apple i Google uzimaju kada kupuju putem iOS i Android aplikacija. Interfejs će u početku biti na mreži i za početak samo za plaćene događaje na mreži. To je jasan potez da se Facebook učini privlačnijom opcijom od konkurenata poput Twitcha, Twittera i Substacka.

Facebook je to objavio uoči Apple-ove Svjetske konferencije programera koja se desila u ponedjeljak. Apple i Facebook su u zavadi već duže vrijeme. Jedna od glavnih nedavnih prepirki je opcija ograničenja praćenja više aplikacija u iOS-u 14.5, za koju je Facebook tvrdio da će uticati na prihod od oglasa. Facebook, naravno, nije jedina velika kompanija koja cilja na problematične prihode Apple-a. Apple i Epic Games čekaju presudu u slučaju vezanom za ono što izdavač Fortnitea tvrdi da je monopolistička praksa u App Store-u, što uključuje i podjelu prihoda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve