Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Facebook mijenja svoju ciljnu grupu

U ažuriranju od Toma Alisona, koji vodi Facebook aplikaciju za Meta-u, navodi se da se servis mijenja kako bi se više fokusirao na mlade odrasle u poređenju sa ostalim korisnicima

Kada pomislite na društvenu mrežu staru 20 godina, poznatu kao Facebook, njena popularnost među „mladim odraslim osobama“ vjerovatno nije prva stvar koja vam pada na pamet. Naravno, Meta želi da to promijeni i kompanija ponovo najavljuje da namjerava da preorijentiše svoju platformu kako bi se dopala toj demografskoj grupi.

Novi fokus na mlade odrasle

U ažuriranju od Toma Alisona, koji vodi Facebook aplikaciju za Meta-u, navodi se da se servis mijenja kako bi se više fokusirao na mlade odrasle u poređenju sa ostalim korisnicima. „Facebook je i dalje za sve, ali kako bismo izgradili za sledeću generaciju potrošača društvenih medija, napravili smo značajne promjene imajući u vidu mlade odrasle,“ napisao je.

Ako vam ovo zvuči poznato, to je zato što rukovodioci Meta-e pokušavaju da privuku „mlade odrasle“ već godinama kako bi se bolje takmičili sa TikTok-om. Mark Zuckerberg je prije skoro tri godine rekao da želi da mladi odrasli budu „Sjeverna zvijezda“ kompanije. Alison i Zuckerberg su govorili o tome kako se Facebook aplikacija preusmjerava ka feed-u koji je fokusiran na otkrivanje, a ne na korisničke veze.

Ta promjena je sada u punom jeku. Alison je rekao da su napredovanja u vještačkoj inteligenciji kompanije već poboljšala preporuke za Reels i feed, i da će „napredna tehnologija preporuka pokretati više proizvoda“ tokom naredne godine. Dodao je da je privatno dijeljenje među korisnicima takođe u porastu, sa sve više korisnika koji dijele video (iako nije bilo riječi o nekadašnjem planu da se poruke vrate u glavnu aplikaciju).

Značajno je da Alisonova napomena ne pominje „metaverzum“, koji je Zuckerberg nekada video kao centralni dio budućnosti kompanije. Umjesto toga, on kaže da je „oslanjanje na nove mogućnosti proizvoda omogućene veštačkom inteligencijom“ značajan cilj, zajedno sa privlačenjem mlađih korisnika. To takođe nije iznenađujuće, s obzirom na to da su Meta i Zuckerberg nedavno pokušali da rebrendiraju neke od ambicija kompanije vezanih za metaverzum kao napredovanja u vještačkoj inteligenciji.

Međutim, nije jasno koliko će Meta biti uspešna u svojim naporima da pridobije mlade odrasle. Iako Alison kaže da je Facebook zabilježio „pet kvartala zdravog rasta u korišćenju aplikacije među mladim odraslim osobama u SAD i Kanadi“, sa 40 miliona mladih odraslih korisnika dnevno, to je i dalje relativno mali procenat od 205 miliona dnevnih korisnika Facebook-a u SAD, koliko je kompanija izvijestila u februaru, poslednji put kada je iznijela brojke o korisnicima za aplikaciju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve