Četvrtak, 23 Maja, 2024
Rubrika:

Facebook Messenger konačno ispravio iritantan problem i obradovao korisnike

Proširenje kapaciteta će olakšati dijeljenje kraćih video zapisa preko Messengera, pošto korisnici neće morati da ih razdvajaju na manje djelove prije slanja

Kompanija Meta, vlasnik društvene mreže Facebook, najavila je da je unaprijedila dijeljenje fotografija preko aplikacije Messenger u HD kvalitetu.

Facebook je još 2017. uveo slanje fotografija u 4K rezoluciji (4.096 sa 4.096 piksela po inču), ali predstavnica Messengerovog tima za komunikaciju Liz Svini je rekla da su slike tada bile kompresovane, a njihov izgled je “zavisio od mrežnih uslova i pošiljaoca i primaoca”.

Svini je za tehnološki portal Verge navela da fotografije više neće biti toliko kompresovane, a korisnici će imati na raspolaganju novu komandu “HD” koje omogućava dijeljenje slika u 4K rezoluciji.

Ako korisnik ne dodirne pomenutu komandu prije slanja slike, primalac će dobiti sliku u 2K rezoluciji.

Messenger će takođe omogućiti korisnicima da dijele datoteke veličine do 100 megabajta (MB), što je značajno više u odnosu na prethodno ograničenje od 25 MB.

Proširenje kapaciteta će olakšati dijeljenje kraćih video zapisa preko Messengera, pošto korisnici neće morati da ih razdvajaju na manje djelove prije slanja.

Meta je takođe navela da uvodi novu funkciju dijeljenja albuma koja će omogućiti korisnicima da prikupljaju slike ili video snimke sa zajedničkih događaja kao što su grupna putovanja.

Izvorb92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve