Srijeda, 29 Novembra, 2023
Rubrika:

Apple je objavio vijest koja označava kraj jedne ere

Apple proizvod se smatra tehnički zastarjelim nakon što je prošlo više od sedam godina od prestanka službene distribucije firme

Svi modeli Apple Watcha prve generacije objavljeni 2015. godine zvanično su proglašeni zastarjelim 30. septembra, prema internom dokumentu o kojem je izvijestio MacRumors.

Kao posljedica toga, ovi stariji modeli, poznati kao Serija 0, više neće biti prihvaćeni za popravke ili druge usluge u Appleovim trgovinama i ovlašćenim servisima.

Na spisku zastarjelih modela nalazi se i prvi Apple Watch Edition s kućištem od 18-karatnog zlata, koji je u SAD-u koštao do 17.000 dolara kada je bio dostupan.

Apple Watch od punog zlata prestao se proizvoditi 2016. godine i zamijenjen je keramičkim Apple Watch Editionom, koji je bio pristupačniji luksuzni model. Što se tiče softverske podrške, watchOS 5 više nije kompatibilan s Apple Watchom od punog zlata od 2018. godine.

Ostale verzije prvog Apple Watcha također se neće moći popraviti

Sve ostale verzije prvog Apple Watcha od aluminijuma i nehrđajućeg čelika, uključujući i modele Hermès, sada su službeno označene kao zastarjele, piše Index.hr.

Apple proizvod se smatra tehnički zastarjelim nakon što je prošlo više od sedam godina od prestanka službene distribucije firme. Originalni Apple Watch prestao se prodavati u septembru 2016. godine, nakon što su se pojavili modeli Apple Watch Serije 2 i Serije 1, pa su modeli prve generacije nedavno prešli tu sedmogodišnju granicu.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve