Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

Zapečaćena baza BEMAX klana, čeka se ”šilerizacija” operativnog centra!

S obzirom da se osnovano sumnja da je operativna baza u City kvartu zapečaćena za stalno, postavlja se pitanje kada će se isto desiti i sa hotelom Podgorica?

Gastro bar ’’Štrafta’’ koji se nalazi u podgoričkom naselju ’’City kvart’’, zatvoren je i zapečaćen, što se može zaključiti iz fotografija koje su redakciji portala Aktuelno proslijedili čitaoci.

Pečatiranje lokala uslijedilio je ubrzo nakon što je uhapšen službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost Petar Lazović, koji se dovodi u vezu sa vlasništvom nad ovim ugostiteljskim objektom.

Operativna baza zapečatirana

Petar Lazović, sin kontroverznog bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića, uhapšen je prije mjesec dana, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.

Dragan Radonjić – izvor?

Ovaj gastro bar važio je za operativnu bazu takozvanog BEMAX klana sa kojim se povezuju Lazovići. ’’Štrafta’’ je poznata po tome što su se nakon 30. avgusta 2020. u njoj okupljala lica sa sumnjivim biografijama, šenlučila i slala poruku da su ’’oni Crna Gora’’ i da su jači od države.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, 19. avgusta u Skupštini je kazao da kompanija BEMAX služi kao paravan za šverc cigareta i razne druge nelegalne aktivnosti. Kako je rekao Abazović, BEMAX predstavlja suvlasnik Ranko Ubović, a na njega su, kako je kazao, konektovani Zoran Lazović, bivši GST Milivoje Katnić i bivši čelnik Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) Dragan Radonjić.

Hotel Podgorica: Glavni štab OKG u sumnjivom vlasništvu, koji čuvaju korumpirani policajci i obezbjeđenje sa dugim cijevima, gdje policija do sad, nije smjela da napravi raciju

S obzirom da se osnovano sumnja da je operativna baza u City kvartu zapečaćena za stalno, postavlja se pitanje kada će se isto desiti i sa hotelom Podgorica?

Dok je Direktor Uprave policije Zoran Brđanin, ”šilerizacija” će izostati: Poznat po organizaciji sastanaka na Grahovu (nakon kojih je Milović pobjegao iz Crne Gore) i bacanju suzavca na Crnogorce; lažno se predstavlja kao američki čovjek, a ustvari štiti ”momke iz Šilerove”, vjernik SS i zaštitinik Porfirija, Joanikija i ”temeljnog ugovora”. Ko je Brđanin najbolje govori i  to što ga u intervjuu za TV BEMAX štiti Milivoje Katnić

Podsjetimo, hotel Podgorica važi za operativni centar takozvanog BEMAX klana. Prilikom hapšenja Lazovića, policija je pretresla hotel “Podgorica” čije se vlasništvo dovodi u vezu sa Lazovićevim prijateljem i kolegom Ljubom Milovićem, pripadnikom Uprave policije, za kojim je SDT takođe raspisao potjernicu.

Zoran Lazović i Milivoje Katnić – kumovi

Kako se spekuliše, Milović je samo paravan za veoma sumnjivu vlasničku strukturu hotela Podgorica, koja se vezuje za Lazoviće.

Milan Roćen: Doskorašnji suvlasnik BEMAX-a, politički kišobran koji je ovu OKG štitio od odgovornosti pred zakonom

Stoga se postavlja pitanje da li će nakon pečaćenja operativne baze, doći do zatvaranja ili ’’šilerizacije’’ glavnog operativnog  centra BEMAX klana – Hotela Podgorica.

Ranko Ubović i Aleksandar Mijajlović – neformalni vlasnici kompanije BEMAX povezane sa Lazovićima: Da li će tužilaštvo ispitati sumnjivo porijeklo stotina miliona eura?

Podsjetimo, vila u Šilerovoj ulici u Zemunu, bila je sjedište zloglasnog zemunskog klana, a srušena je 14. marta 2003. godine.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rukfaš
30.08.2022-07:47 07:47

Ako znam što će vam OVA prča, je..te mi oca. Kompanija BEMAX je najbolja i najmoćnija komapanija građevinske branše u regionu a i šire. Dali su zaradili? Jesu. Odakele početni kapital? Okle god… nije proćerdan na bilo što već na moćnu kompaniju koja “pravi pare”. Dali su vlasnici orjentisani crnogorski? Jesu. I danas, kada SVI treba da se ujedinimo, da svaki glas bude za evropsku i crnogorsku Crnu Goru vi se upinjete da išćerujete neke svoje komplekse. Nema potrebe… ŠAŠTO??? P.S. NIKOGA iz BEMAX-a ne poznajem.

džudović
30.08.2022-08:26 08:26

Ova priča ima nelogičnosti i praznine. Razne ličnosti čudno povezujete i sve pod kapom BEMAX-a. Priča liči na gašenje Montenegroairlinsa i KAP-a? Šta je sa Željezarom?

Zlobnik
30.08.2022-09:35 09:35

Kome pripada ovaj portal,toboze ganja neku objektivnost,po sistemu ravnoteze-malo cemo protiv crkvennih crnomatijasa,malo protiv Abaza,a onda po Bemaxu…Sve crnogorske firme ,ovi osvjezeni,ugasise…Aktuelno im daje vjetar u ledja da uniste i Bemax….To dozivljavaju mnogi kao zlobnost,po onoj “bolji su od nas,i njih povuci u ambis”Kome sluzite,tesko je odgonetnuti,Crnoj Gori ,dostojanstvenoj (a to ne moze biti bez privrede)svakako ne ?!!Objektivnost vam nije mjerilo,prije ce biti Abazov mode-sarltanstvvo,na stetu CG

LegliNaRudu
30.08.2022-09:43 09:43

Sjem se Abazovicu tebli trn u oku ,posebno tekstovima profsionalca iz ANBa.Da li vas je Abaz prepanuo ii ucijenio ,ko zna?Ali mu idete na ruku,i opanjkavanjem Katnica,Bemaksa i sl.. Mozda vam i neki od citalaca nasjednu,na navodnu objektivnost-dobar dan…na sve cetiri strane…i kozerijama o oboznjemuba isijavanju Pipuna i druzine…Da vam cuveni Raicevic nije dopunski urednik

Naroz
30.08.2022-09:49 09:49

Meni, tj. mom čulu ukusa lično smeta prvobitna akumulacija kapitala i ljudi koji se tim bave, ne svidja mi se, ružno je… gadno… Medjutim, uvijek treba sagledati vremenski i društveni kontekst, javni interes i više vrijednosti. Vidite li vi da nas je kuga napala? Crne mantije, četnici svih boja i provinijencija, istočni, mladi, mlaki, evo sad se osniva partija čikaških četnika. Moramo li spašavati našu državu i našu budućnost? Zato apelujem da se zakopaju ratne sjekire, popuši lula mira, i da se fokusiramo na stvarnog neprijatelja, a on je opasniji nego ikada.

Kvadratura kruga
30.08.2022-12:16 12:16

Treba puno hrabrosti,da se ovakav tekst objavi……

Dogville
30.08.2022-14:55 14:55

” Pun mi je kofer” branitelja Bemax-a koji stavljaju znak jednakosti između ove kompanije i Crne Gore. Gospodo, Bemax nije Crna Gora.Drugo, Bemax je moćna firma tako da ima novca da plati najbolji advokatski tim da je brani ukolko to želi. Znači vi nijeste potrebni.Trece,hrabrost je napisati ovakav tekst koji odudara od tzv. suverenističkog mean stream-a.Najlakše je i najsigurnije zažmuriti pred problemom, biti u krdu i biti navijač.To vam portal Aktuelno nije. Dalje, tekstovi portala Aktuelno o Bemax-u mogu nas pokolebati samo u ljubavi prema Bemax-u a nikako u ljubavi prema Crnoj Gori.Gospodo, podcjenjujete inteligenciju nas glasača suverenističkog bloka.Ako razumijete.Kažete… Pročitaj više »

Baldo
30.08.2022-15:13 15:13

Zar Bemax nije prebacio firmu u Luxembourg?