Strukovni sindikat taksista Crne Gore (SSTCG) predložio je povećanje donje granice cijena za kilometar vožnje i čekanje no satu.

Odlukom o taksi prevozu predloženo je da vožnja no kilometruu prvoj tarifi bude u rasponu od 40 centi do eura, a Strukovni sindikat traži da bude u rasponu od 50 centi do eura.

Preduzetnici traže i da se poveća cijena noćne vožnje za 20 odsto. Sekretarijat za saobraćaj je predložio da cijena noćne vožnje bude u rasponu od 0,40 do eura, što je za sindikat taksista malo, piše Dan.

Potpredsjednik SSTCG Vesko Bjelić kaže da bi realna cijena za noćnu vožnju bila 60 centi.

“Oni su za noćnu vožnju stavili raspon od 40 centi do eura i sa time nijesu ništa uradili. U Kotoru i Tivtu donja granica je 1,80 eura, a mi i dalje i sa ovim predloženim cijenama ostajemo najeftiniji grad. Imamo obaveze prema državi, a da bi mogli da opstanemo na tržištu mi smo prinuđeni da podignemo cijene. Očekujemo da će uskoro opet da se poveća cijena goriva i to je još jedan odrazloga”, saopštio je Bjelić.

Preduzetnici su predložili i da se koriguje i cijena po k lometru kada je u pitanju treća tarifa, odnosno vožnja van grada. Odlukom je predvidiđeno da kilometar vožnje van grada bude u rasponu od 30 centi do eura, dok preduzetnici predlažu da ona bude od 50 centi do 90 centi.

Strukovni sindikat taksista je predložio i da se poveća donja granica čekanja no satu. Odlukom o taksi prevozu čekanje no jednom satu precizirano je u rasponu od pet do deset eura. Međutim, preduzetnici traže da se donja cijena poveća za euro, pa da umjesto pet donja granica bude šest eura.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve