Opština Berane danas je najoštrije osudila brutalne napade na porodicu Igora Tomkića, te je pozvala na odgovornost Upravu policije, tužilaštvo i institucije koje su, kako su saopštili, u obavezi da reaguju i spriječe svaku vrstu nasilja.

“Poslednji događaj, na žalost govori u prilog tezi da institucije državnog sistema ne funkcionišu i da je kriminal postao uobičajena pojava i svakodnevni dekor u našoj državi. Zvuči nevjerovatno da se, poslije svega što se desilo pomenutoj porodici, a sa čim su upoznati i organi koji su dužni i obezbijediti miran život svakom građaninu, ponovo dešavaju scene najbrutalnijeg nasilja i paljenja”, navode u beranskoj upravi.

Кako su istakli, krajnje je neprihvatljivo da se Crna Gora i Berane vrlo često pominju po takvim i sličnim događajima.

“Ovo je prevršilo svaku mjeru. Neprihvatljivo je da se u 21. vijeku stvara atmosfera nesigurnosti, ugroženosti i straha za sopstveni život”, poručuju iz Opštine Berane.

Podsjećaju i da je to mjesto u mnogo težim vremenima predstavljalo primjer tolerancije, suživota svih vjera i nacija.

“Tako mora i ostati, jer miran život bez nasilja i ugrožavanja bezbjednosti moraju biti prioritet u našim borbama za razvoj demokratije. Ne smijemo dozvoliti da grupa kriminalaca, neodgovornih pojedinaca remeti sklad i harmoničan život na ovim prostorima”, kazali su u lokalnoj samoupravi.

Pozvali su odgovorne u Upravi policije i tužilaštvu da najhitnije postave pitanje odgovornosti pojedinaca zbog nepreduzetih mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

“U suprotnom, izražavamo otvorenu sumnju da postoje nečije prljave namjere da ovaj grad predstave u svijetlu netolerancije i nerješavanja problema kriminala. Najoštrije ćemo se, kao lokalna samouprava, suprotstaviti takvom načinu plasiranja neistina. Opština Berane će, u okviru svojih zakonskih nadležnosti, pružiti maksimalnu pomoć kako bi porodica Tomkić ostala da živi, stvara i radi u našoj sredini”, zaključuje se u saopštenju Opštine.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve