Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

USSCG traži da Abazović organizuje sastanak o pronalaženju modela za dugoročni opstanak Instituta

Unija slobodnih sindikata Crne Gore i Sindikalne organizacije Instituta Dr Simo Milošević Igalo (Institut), pokrenuli su kampanju koja je vođena pod sloganom “Za spas Instituta”Dr Simo Milošević Igalo.

Unija slobodnih sindikata USSCG pozvala je premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da do kraja naredne sedmice organizuje sastanak kojem bi, pored njega i resornih ministara, prisustvovali i direktor Fonda zdravstva, predsjednik Opštine Herceg Novi, predsjednik Odbora direktora Instituta Simo Milošević, predstavnik manjinskih akcionara Instituta i  predstavnici USSCG i Sindikalne organizacije Instituta, a sastanak bi bio posvećen dijalogu za postizanje konsenzusa o održivom modelu dugoročnog opstanka Instituta.

Unija slobodnih sindikata Crne Gore i Sindikalne organizacije Instituta Dr Simo Milošević Igalo (Institut), pokrenuli su kampanju koja je vođena pod sloganom “Za spas Instituta”Dr Simo Milošević Igalo.

“Terenskim posjetama u toku kampanje obišli smo Prijestonicu, Glavni grad i još 12 opština, kojom prilikom smo mogli da čujemo jedinstvenu poruku građana/ki da Institut mora da opstane kao ustanova koja je, u periodu 74 godine svoga postojanja, dala nemjerljivi doprinos na polju zdravstvene njege i oporavka naših građana/ki. Osim toga, Institut je dragulj zdravstvenog turizma, renomiran i priznat ne samo u zemlji već i u Evropi i kao takav postao je crnogorski brend koji moramo sačuvati”, kazao je generalni sekretar USSCG Srđa Keković.

Terensku kampanju završili su organizacijom tematske konferencije “Dijalogom za spas Instituta Dr Simo Milošević Igalo“, koja je održana 26.septembra u Media centru USSCG.

“Za učešće na konferenciji pozvali smo, osim Vas, sve ključne aktere (donosioce odluka i druge zainteresovane subjekte) cijeneći da je tokom prethodnih mjeseci nedostajala jasna vizija i nužno potreban neposredan dijalog za postizanje konsenzusa o održivom modelu dugoročnog opstanka Instituta za dobrobit naših građana/ki”, navodi Keković.

Naime, od strane učesnika ocijenjeno je da je pomenuta konferencija bila prvi inkluzivni razgovor svih zainteresovanih strana za opstanak Instituta, a kako nije bilo dovoljno prostora za debatu o svim iznijetim modelima ponaosob, zaključeno je da je do kraja naredne sedmice neophodno organizovati još jedan sastanak na ovu temu.

“Takođe, jedinstvena je ocjena učesnika da bi domaćin tog sastanka trebali da budete Vi, u svojstvu predsjednika Vlade, sa resornim ministrima ekonomskog razvoja i turizma, zdravlja i finansija, kako bi zaključci sa tog sastanka imali svojevrsnu težinu i kao takvi bili razmatrani na Vladi. Ovdje posebno naglašavam hitnost sastanka, jer nam je svaki dan dragocjen za spas Instituta imajući u vidu zabrinjavajuću situaciju sa odlivom medicinskog i nemedicinskog kadra, kao i najnovijom najavom raskida ugovora o saradnji sa Norveškom”, ističe Keković.

On je je od Abazovića tražio da do kraja naredne sedmice organizuje sastanak kojem bi, pored njega i resornih ministara, prisustvovali i direktor Fonda zdravstva, predsjednik Opštine Herceg Novi, predsjednik Odbora direktora Instituta, predstavnik manjinskih akcionara Instituta i  predstavnici USSCG i Sindikalne organizacije Instituta.

“Sastanak bi bio posvećen dijalogu za postizanje konsenzusa o održivom modelu dugoročnog opstanka Instituta. Takođe, molim Vas da nam do 02.10.2023. godine odgovorite da li ćete izaći u susret našoj inicijativi”, kazao je Srđa Keković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve