Opština Ulcinj i Lokalna turistička organizaciju pokreću promotivnu turističku kampanju na Kosovu i ostalim državama regiona u cilju isticanja prednosti ovog grada i Crne Gore kao corona-free destinacije, ocijenjeno je na sastanku Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje toka turističke sezone 2020 u opštini Ulcinj.

Na sastanku, kojim je predsjedavao predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić, konstatovano je da je predsezona u značajnoj mjeri izgubljena, stoga je neophodno preduzeti maksimalne napore kako bi se obezbijedio uspješan tok glavne i postsezone.

Nrekić se službama i institucijama i građanima Ulcinja zahvalio što su bili na visini zadataka tokom minulog perioda u sprječavanju i suzbijanju epidemije novog korona virusa – Covid 19 u Ulcinju i Crnoj Gori.

Iz Udruženja zakupaca plaža je kazano da oni već trpe nenadoknadivu štetu, zato mole Morsko dobro da nađe načina da im pomogne i izađe u susret njihovim zahtjevima. Opština Ulcinj je obećala da će u tom pravcu podržati zakupce plaže ali i sve ostale turističke poslenike grada.

Pored predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Opštine Ulcinj, članovi Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje toka turističke sezone 2020 su i predstavnici Lokalne turističke organizacije, javnih preduzeća „Komunalne djelatnosti“, „Vodovod i kanalizacija“ i „Parking servis“, Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore, CEDIS-a, Doma zdravlja Ulcinj, Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, JP „Morsko dobro“, Stanice granične policije Sukobin, Centra za socijalni rad Ulcinj, Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Ulcinj, udruženja privrednika zakupaca plaža, turističkih agencija i apartmana, predstavnika glavnih hotelijera Karisma Hotels Adriatic Montenegro i Otrant Beach i Direktorijata za vanredne situacije.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve