Srijeda, 27 Januara, 2021
Rubrika:

Uklanjanje nepodobnih: U 67 institucija i firmi sječa preko 300 kadrova

U Elektroprivredi Crne Gore mijenja se sedam članova Upravnog odbora. Predsjednik će biti iz Demokratskog fronta, a izvršni direktor iz koalicije Mir je naša nacija. U Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu bira se pet članova UO, predsjednik je iz DF, a izvršni direktor iz koalicije Mir je naša nacija.

Nova vlast je raspodijelila direktorska mjesta i funkcije po dubini, a prema pouzdanim informacijama Dnevnih novina, doći će do promjena u upravnim odborima, bordovima direktora i na rukovodećim mjestima u 67 institucija i firmi.

Prema tabeli u koju su Dnevne novine imale uvid, a koja pokazuje raspodjelu funkcija po dubini u Fondu za zdravstveno osiguranje mijenjaju se tri člana Upravnog odbora. Predsjednik UO biće iz Demokratskog fronta, a izvršni direktor iz Socijalističke narodne partije.

U Elektroprivredi Crne Gore mijenja se sedam članova Upravnog odbora. Predsjednik će biti iz Demokratskog fronta, a izvršni direktor iz koalicije Mir je naša nacija.

U Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu bira se pet članova UO, predsjednik je iz DF, a izvršni direktor iz koalicije Mir je naša nacija.

U Budvanskoj rivijeri doći će do promjene pet članova UO. Predsjednik ovog tijela biće iz koalicije Mir je naša nacija, a izvršni direktor iz DF.

Luka Bar mijenja pet članova UO, a njihov predsjednik će biti iz Demokratskog fronta, dok će izvršni direktor biti iz Bečićeve koalicije.

PLANTAŽE SNP-U I DF-U

U Plantažama se takođe mijenja pet članova UO, dok će predsjednik biti iz Socijalističke narodne partije, a izvršni direktor iz Demokratskog fronta.

I u Aerodromima Crne Gore biće zamijenjeno pet članova Upravnog odbora. Predsjednik će biti iz Demokratskog fronta, a izvršni direktor iz Pokreta za promjene.

U Poreskoj upravi biće raspodijeljena mjesta za partije i to za mjesto direktora, šest pomoćnika direktora, glavni poreski inspektor i osam načelnika područnih jedinica. Mjesto direktora pripada koaliciji Crno na bijelo.

U Upravi carina doći će do promjene direktora i četiri pomoćnika. Mjesto direktora pripada Demokratskom frontu.

I u Upravi za nekretnine doći će do smjene direktora i njegova četiri pomoćnika, kao i 24 načelnika područnih jedinica. Mjesto direktora pripada Pokretu za promjene.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom dobiće tri nova člana UO. Predsjednik će biti iz GP URA, a direktor iz Demokratskog fronta.

U Pošti se bira pet novih članova Upravnog odbora, čiji će predsjednik biti iz SNP, a direktor iz koalicije Mir je naša nacija.

U Montefarmu će biti promijenjena dva člana UO, predsjednik će biti iz PzP, a direktor iz SNP.

U pljevaljskom Rudniku uglja se mijenja pet članova UO. Predsjednik će biti iz koalicije Mir je naša nacija, a direktor iz Demokratskog fronta.

U Upravi za imovinu mijenja se direktor i četiri pomoćnika, a izvršni direktor će biti iz DF. U Upravi za šume mijenja se direktor, pomoćnik direktora i 17 načelnika područnih jedinica. Direktor će biti iz DF.

Zavod za zapošljavanje Crne Gore pretrpjeće izmjene direktora, sedam pomoćnika direktora, devet načelnika Biroa rada i tri člana Odbora direktora. Predsjednik Odbora biće iz DF, a direktor iz koalicije Mir je naša nacija.

Uprava za inspekcijske poslove dobija novog direktora i njegovih šest pomoćnika. Direktor će biti iz GP URA. Investiciono razvojni fond mijenja izvršnog direktora, dva pomoćnika, menandžera rizika i tri člana Odbora direktora. O promjenama u IRF-u tek treba da se postigne dogovor.

BEČIĆ I MEDOJEVIĆ PREUZIMAJU FOND PIO

U Fondu PIO se mijenjaju direktor, njegova četiri pomoćnika i sedam članova Upravnog odbora. Predsjednik UO biće iz koalicije Mir je naša nacija, a direktor iz PzP. U Monteputu se mijenjaju tri člana UO, predsjednik će biti iz koalicije Mir je naša nacija, a direktor iz Demokratskog fronta.

U Nacionalnim parkovima je već došlo do promjena, a mijenjaju se tri člana UO plus dva koje će predložiti zaposleni, a predsjednik i direktor su iz DF-a.

U Montenegro bonusu sa Cetinja mijenja se pet članova UO, predsjednik je iz koalicije Mir je naša nacija, a direktor iz DF-a. U Monstatu se mijenjaju direktor, koji će biti iz DF, a mijenja se i pet pomoćnika.

Zavod za socijalnu i dječju zaštitu dobiće novog direktora i njegova tri pomoćnika. Direktor će biti iz koalicije Mir je naša nacija. Oko Uprave za kadrove traju dogovori, ali je izvjesno da će biti promijenjen direktor i njegova tri pomoćnika.

U Zavodu za školstvo će biti direktor iz GP URA, a biće promijenjen i njegov pomoćnik. Zavod za udžbenike i nastavna sredstva dobiće novog direktora, sekretara i glavnog urednika. Direktor će biti iz SNP.

U Upravi za saobraćaj mijenjaju se direktor, koji će biti iz koalicije Mir je naša nacija, a biće promijenjen i njegov pomoćnik. Crnogorski elektroprenosni sistem dobiće četiri nova člana UO, predsjednik će biti iz DF-a, a direktor iz Pokreta za promjene.

U Crnogorskom operatoru tržišta električne energije mijenjaju se tri člana UO, predsjednik je iz DF, a direktor iz Pokreta za promjene.

U Regionalnom vodovodu Crnogorsko primorje bira se pet novih članova UO. Predsjednik UO će biti iz DF, a direktor iz koalicije Mir je naša nacija.

Ulcinjska rivijera dobija pet novih članova UO, a predsjednik i izvršni direktor biće iz Demokratskog fronta.

Institut “Dr Simo Milošević” mijenja tri člana UO, predsjednik je iz SNP, a direktor iz koalicije Mir je naša nacija. U Upravi za dijasporu mijenjaju se direktor i tri pomoćnika. Direktor će biti iz GP URA.

Direktor, dva njegova pomoćnika i dva načelnika područnih jedinica biće promijenjeni u Upravi za zaštitu kulturnih dobara. Mjesto direktora pripada DF-u.

U Državnom arhivu mijenjaju se direktor i tri pomoćnika, a direktorsko mjesto pripada koaliciji Mir je naša nacija. U Upravi za sport i mlade mijenjaju direktora i njegova dva pomoćnika, a direktor će biti iz SNP.

Agencija za zaštitu prirode i životne sredine mijenja direktora i njegova četiri pomoćnika, a direktor će biti iz PzP.

MONTEKARGO FRONTU

U Institutu za ljekove i medicinska sredstva biraju se direktor i pet člnova UO, predsjednik Odbora direktora biće iz GP URA, direktor iz DF.

Montecargo mijenja četiri člana UO, predsjednik Odbora direktora biće iz DF, direktor uz DF. U Željezničkom prevozu biće promijenjeno pet članova UO, predsjednik Odbora direktora biće iz koalicije Mir je naša nacija, a direktor iz DF. Pet članova UO biće promijenjeno u Željezničkoj infrastrukturi. Predsjednik će biti iz koalicije Mir je naša nacija, a direktor iz DF.

Castello Montenegro mijenja pet članova UO, predsjednik Odbora direktora je iz DF, direktor iz SNP U Upravi javnih radova mijenjaju direktora i njegova četiri pomoćnika. Direktor će biti iz koalicije Mir je naša nacija.

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju mijenja direktora i njegova tri pomoćnika, a direktor će biti iz PzP.

Iz GP URA će biti direktor Uprave pomorske sigurnosti, a biće smijenjena i njegova tri pomoćnika. U Upravi za željeznice mijenja se direktor i pomoćnik. Direktorsko mjesto pripalo je DF-u.

U Agenciji za investicije doći će do promjene direktora, pomoćnika direktora i pet članova UO. Predsjednik Odbora direktora biće iz DF, a direktor iz PzP Agencija za civilno vazduhoplovstvo mijenja direktora i pet članova UO. Predsjednik Odbora je iz koalicije Mir je naša nacija, a direktor iz SNP.

Procon d.o.o. Podgorica dobiće pet novih članova UO. Predsjednik je iz koalicije Mir je naša nacija, a direktor iz GP URA. Održavanje željezničkih voznih sredstava mijenja pet članova UO. Predsjednik Odbora direktora je iz DF, direktor iz PzP.

U Barskoj plovidbi dolazi do promjena pet članova UO, predsjednik Odbora direktora je iz DF, a direktor iz PzP. U Institutu za crnu metalurgiju biraće tri člana UO, predsjednik Odbora direktora iz koalicije Mir je naša nacija a direktor iz DF. U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) direktor će biti iz SNP. Biće promijenjena i dva pomoćnika direktora. U Zavodu za metrologiju mijenjaju se direktor i dva pomoćnika. Direktor će biti iz DF.

RAE PRIPADA DEMOKRATAMA

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove mijenja direktora i tri pomoćnika. Direktorsko mjesto pripada koaliciji Mir je naša nacija. U Zavodu za geološka istraživanja mijenjaju se direktor i zamjenik i pet članova UO. Predsjednik je iz koalicije Mir je naša nacija, a direktor iz DF.

U Regulatornoj agenciji za energetiku (RAE) mijenjaju se direktor i pomoćnik i tri člana Odbora direktora. Predsjednik Odbora direktora biće iz SNP, a direktor iz koalicije Mir je naša nacija.

Agencija za zaštitu ličnih podataka dobiće novog direktora, njegovog pomoćnika, sekretara i tri člana UO. Predsjednik Odbora direktora biće iz DF, a direktor iz GP URA. Vodacom Tivat bira sedam članova UO, predsjednik Odbora biće iz DF, a direktor iz koalicije Mir je naša nacija. U Centru za ekotoksikološka ispitivanja mijenjaju se tri člana UO. Predsjednik će biti iz DF, direktor iz GP URA. Pokret za promjene je dobio direktorsko mjesto u Direkciji za zaštitu tajnih podataka. Mijenjaju i dva pomoćnika direktora. Direktor i dva pomoćnika biće promijenjeni i u Upravi za vode. Direktor je iz SNP.

U Zavodu za intelektualnu svojinu biće promijenjeni direktor i dva pomoćnika. Direktor je iz koalicije Mir je naša nacija. U Agenciji za nadzor osiguranja biće promijenjeni direktor i tri pomoćnika i tri člana UO. Predsjednik Odbora direktora biće iz SNP, a direktor iz DF i u Agenciji za elektronske komunikacije biraće se novi direktor i pet članova UO. Predsjednik će biti iz SNP, a direktor iz DF.

Najnovije

U srijedu sunčano i vjetrovito

U srijedu u južnim i centralnim predjelima pretežno sunčano. Na sjeveru, umjereno do potpuno oblačno, povremeno uz provijavanje slabog snijega, a u večernjim satima razvedravanje. Vjetar mjestimično...

Transfer: Papu Gomez se dogovorio sa Seviljom

Papu Gomez je konačno pronašao novi klub. Fudbaler Atalante koji je već dugo vremena u nesaglasju sa čelnicima kluba iz Bergama i želi da ide. Skaj...

Igra ”Resident Evil Village” stiže u maju

Osmi nastavak igre "Resident Evil" dobio je zvanični datum dolaska na tržište. Developer Capcom je zvanično saopštio da igra "Resident Evil Village" stiže na konzole...

HBO priprema seriju o Hari Poteru

Streaming servis HBO Max želi da napravi seriju o Hariju Poteru, ali stvari su još uvijek u početnoj fazi. Kako prenosi Hollywood Reporter, HBO još...

Studenti Medicinskog fakulteta uz ispitne obaveze posvećeni humanitarnim akcijama

Studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, pored ispitnih obaveza, dodatno su angažovani u Institutu za javno zdravlje, u sprečavanju širenja zarazne bolesti SARS-Co19, saopšteno...

Najčitanije

Povezano

PzP: Vlada da opozove Pejanović Đurišić, Lazovića, Kaluđerovića, Perovića i Beratovića

Pokret za promjene će uputit zahtjev ministru vanjskih poslova Đorđu Raduloviću da u što kraćem roku uputi predlog Vladi Crne Gore za opoziv ambasadorke Milice Pejanović Đurišić...

Knežević tvrdi: Planiran državni udar 30. avgusta na dan parlamentarnih izbora

Demokratski front je u saznjanju da je planiran državni udar na dan parlamentarnih izbora 30. avgusta ove godine. To je na današnjoj konferenciji za...

Front predložio ‘Rezoluciju o genocidu u Velici’

Klub poslanika Demokratskog fronta predložio je Skupštini da usvoji rezoluciju o, kako su naveli, genocidu u Velici. U predlogu se navodi da se rezolucija predlaže...

Radunović: Nadam se da će Nebojša Brnović vratiti Kosovku djevojku u Urgentni centar

- Nadam se da će prva nemedicinska aktivnost novog direktora Urgentnog centra Nebojše Brnovića biti vraćanje bakroreza ''Kosovka djevojka'', koji je kao poklon Crvenog...

Komentari

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
URA
13.01.2021-07:26 07:26

Izadje ABAZOVICEV SAN kako ono rece 1 septembra Bit ce Dvije Srbbske Zemlje !Volan u svoje ruke , polako i PLANSKI -naucio je Abazovica pokojni DJEDO na sastanku kako da nabije jaram CRNOGORCIMA !

gagi
13.01.2021-08:11 08:11
Reply to  URA

Znam URA no ga moze Abazovic vrlo lako “ispusiti” nicija ne gori do zore,a “veljanje i junastvo”su veoma opasne rabote.Pozdrav druze,da je vjecna Crna Gora.

Expert007
13.01.2021-09:35 09:35

Zalosno da se u 21 vijeku radja Šovinizam baš u Crnoj Gori
Inicijatori Truhli Lešinari..

Rovca
13.01.2021-12:21 12:21

Mala cifra. Minimum × 3. Minimum pravde.

BMX
13.01.2021-20:11 20:11

Došli su na vlast na krilima populističkih i kako sad vidimo – ispraznih parola da će zaustaviti nepotizam, partijsko zapošljavanje i sl “grijehe i poroke” bivše vlasti, a ovamo se zapošljavaju supruge, kćerke, sinovi, rodbina, kumovi, partijski saborci, dijele državne funkcije “po dubini ” bez konkursa, bez zakona, pravila i procedura, već se sve svodi na podjelu plena i na onu narodnu – “sjasi kurta da uzjaše murta” …

Gačanin
15.01.2021-10:34 10:34
Reply to  BMX

I DPS je na talasu veliko srpskih ideja i veliku logistiku Slobodana Miloševića,oktobarskim i januarskim MITINZIMA došao na VLAST!Tada su bili mladi,lijepi i skromno obučeni!A danas se voze u najskupocjenim vozilima,odjevaju najskuplju odječu,nose najskuplje satove,i katastarski posjeduju najatraktivnije djelove naše prelijepe Crne Gore!Danas žalimo za prošlim vremenima i uništenom privredom!Ko kaže da je DPS VLADAVINA donijela napredak CRNOJ GORI taj je veliki lažov!

Gačanin
15.01.2021-10:27 10:27

Ko je pomislio da će stari kadrovi i kadrovi DPS , satelitskih partija ostati na svojim džabaljebaroškim funkcijama grdno se prevario!Najnovija kadriranja nove Vlade su dokaz da su bila uzaludna nadanja većine bivših kadrova!Uostalom tako bi radila svaka nova vlast a sve po ugledu na staru DPS praksu u potonjih tridesetak godina!Kome krivo,kome milo ali toje ISTINA!