Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

SARADNJA SA RUSKIM OBAVJEŠTAJNIM SLUŽBAMA: Uhapšene dvije osobe, Sekuloviću zadržavanje do 72 sata

Pretrese stanova i prostorija osoba za koje se sumnja da su se bavile špijunažom naredio je Viši sud u Podgorici

Dvije osobe uhapšene su jutros u Podgorici u okviru akcije ANB-a usmjerene protiv saradnika ruske obavještajne službe. Pretresi stanova i drugih prostorija izvršeni su na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva, a na osnovu obavještenja koje je prikupila i dostavila Agencija za nacionalnu bezbjednost, po naredbi Višeg suda u Podgorici.

Portparol Specijalnog tužilaštva Vukas Radonjić saopštio je da se sumnja da su učinjena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža.

Vukas Radonjić

“Nakon pretresanja, dva lica su lišena slobode, i protiv njih je policija podnijela krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Izviđaj za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža je u toku, pred ovim tužilaštvom, a zbog zaštite interesa postupka ne može se dati više podataka”, naveo je Radonjić.

Podsjetimo, kako je portal Aktuelno juče pisao, jedan od dvojice osumnjičenih crnogorskih državljana koji su sarađivali sa ruskom tajnom službom, je dugogodišnji zapošljeni u Ministarstvu vanjskih poslova, Radomir Sekulović.  On je inače jedan on najlojalnijih kadrova bivšeg ministra Milana Roćena, po čijoj je preporuci kao dopisnik Tanjuga i došao u crnogorsku diplomatiju.

Milan Roćen: Posljednji Staljinov brk u Crnoj Gori, đak Jovice Stanišića i Sergeja Šojgua

Podsjetimo, portal Libertas juče je objavio da se osim Sekulovićeve pretresa i kuća Vladimira Belojevića.

Sekuloviću je danas određeno zadržavanje do 72 sata, nakon saslušanja u ODT-u Podgorica, dok je Vladimir Belojević pušten da se brani sa slobode.

Radomir Sekulović je dugogodišnji diplomata Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore. U vrijeme državne zajednice Srbija i Crna Gora, bio je i portparol tog Vladinog resora.

Sa tog mjesta ga je smijenio tadašnji ministar vanjskih poslova Dragiša Burzan, ali je Sekulović ostao da radi u MVP, na intervenciju Roćena.

Pretrese stanova i prostorija osoba za koje se sumnja da su se bavile špijunažom naredio je Viši sud u Podgorici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Evidence
30.09.2022-12:40 12:40

U vezi ruskih špijuna, osvrnuo bih se na reagovanje isvjestnog G. Danilovića, umišljenog eksperta, bivšeg… bivšeg… . ne bih tvrdio da je on umiješan, ali iz njegove reakcije, jasno je, pokušava da negira postojanje stranih agenata u CG, čime ih, ustvari podržava. Volio bih da sam Danilović objasni ko je on ustvari. Moj utisak je da je svašta i ništa.

Milovan
30.09.2022-12:51 12:51

Javna je tajna da je Rocan glavni organizator svih onih koji zdusno rade protiv interesa C Gore mnogi u bivsoj DPS vlasti su njegovi kadrovi Ali i mnogi kojisu dnas u vlasti su njegovi kadrovi Poznato je da je Rocan i prvi ruski obavestajac u C G Meni nikako nije jasno zasto ga presjednik drzave jos drzi pored sebe kao savjetnika Jeli to Presjednik ucijenjen da moze imat takvog savjetnika

Pe Pera
30.09.2022-14:37 14:37

Ma ad, crna gora je toliko bitna za Rusiju da ima i 300000 špijuna…..